,,Ha tiszakécskei mezt viselek, itt kell élnem a településen”

Máté nos rutinos támadó, több mint 100 gólt szerzett eddigi felnőtt pályafutása során. A legutóbbi két idényében pl. 26-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját bajnoki mérkőzéseken. Ha megtartja ,,jó szokását”, könnyen a szurkolók kedvencévé vállhat a Tisza partján.

Honnan érkeztél? Melyek pályafutásod főbb állomásai?

Pécsről érkeztem. Előtte több csapatban is játszottam már a pályafutásom alatt. Debreceni nevelés vagyok, később játszottam a Ferencvárosban, a Videotonban, Gyirmóton és Siófokon. Ezekben a gárdákban az NB I-ben szerepeltem.

Milyen poszton játszol?

Támadó játékos vagyok. Szeretnék gólokkal hozzájárulni a csapat sikeréhez. Tisztában vagyok vele, hogy a szurkolók ezt várják tőlem.

Az Újpest elleni felkészülési találkozón már egy góllal és egy gólpasszal be is jelentkeztél. Milyen volt az a meccs?

Az Újpest teljes keretével játszottunk. Voltak helyzeteink. Úgy gondolom, hogy ez egy jó kiindulási alap, de még a felkészülés elején járunk, így messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le abból a meccsből. Erőt viszont meríthetünk belőle, pozitív dolog, hogy partnerei voltunk a nagy múltú NB I-es csapatnak. Voltak hibák, amit folyamatosan javítani, csiszolni kell és a bajnokságban kell eredményesnek lennünk.

Milyen tapasztalatokat szereztél eddig Tiszakécskén?

Nagyon jó közösség van itt és bízom benne, hogy a csapat is nagyon jó lesz. Minden feltétel adott a sikeres szerepléshez. Csak rajtunk múlik, hogy meddig jutunk el, szeretnénk minél előbb végezni a tabellán.

Honnan jársz át a településre?

Ide költöztem Tiszakécskére, nem szeretnék ingázni. Úgy gondolom, hogy ha már tiszakécskei mezben játszok a kécskei színekért, akkor itt kell élnem a település lakói között. Tetszik ez a város, a családommal érkeztem ide. Van már egy kisfiam, a második gyermekem is hamarosan érkezik, márciusra van kiírva a feleségem.

Számítasz a kécskei drukkerek támogatására?

Óriási plusz lehet a kécskei szurkolók támogatása. Amikor itt játszottam ellenfélként tapasztaltam, hogy mire képesek a lelátón. A támogatásukkal szép tavasz elé nézhet a csapat.

Duna Aszfalt TLC