Nem sikerült felborítanunk a papírformát

A Merkantil Bank Liga NB II 22. fordulójában az alaposan megerősödött ETO FC Győr vizitált a Sportcentrumban, s szerezte meg a három bajnoki pontot.

Februárhoz képest jó időben, a szurkolóknak köszönhetően futballhangulatban léphettek pályára a csapatok a Tisza partján.

Jól indult a meccs számunkra, masszív, egységes csapat benyomását keltettük. Az új játékosaink jól mutatkoztak be, Temesvári egy-két mentése hátul élményszámba ment, ezért is szomorú, hogy sérülés miatt le kellett cserélni. Ráadásul ezt követően kaptuk a gólt, egy kavarodás után. Ez meg is fogta a csapatot, az első játékrészben már nem tudtunk megújulni.

A második félidőben a Győr higgadtan őrizte előnyét. A dunántúliak előttünk járnak a csapatépítés terén. Nem volt könnyű dolgunk a helyzetek kialakításával. A mérkőzés végén Vári biztosította be a feljutásért küzdő ETO győzelmét. A tavaly még NB I-ben játszó hátvéd egy pontrúgás után, közelről, nagy erővel verte fel a labdát a léc alá.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik két büntetőgyanús történés: a 4. percben egy lerántás, majd a 22. percben egy kezezés gyanús eset után maradt néma a játékvezető sípja. Az ETO a második félidőben még egyszer betalált a kécskei kapuba, a találatot les miatt érvénytelenítette a sporttárs.

2020.02.02.

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC – ETO FC Győr 0–2 (0–1)
Tiszakécske, 500 néző. Vezette: Nagy Norbert (Tőkés Róbert, Sinkovicz Dániel)

Duna Aszfalt TLC: Varga Á. – Erdélyi, Temesvári (Ludánszki, 36.), Preklet, Sváb – Horváth A. (Simon M., 63.), Tóth B. – Gréczi (Lukács D., a szünetben), Tölgyesi, Farkas N. – Máté J.

Győr: Horváth T. – Kalmár, Gengeliczki, Dvorschák, Vári – Vaskeba, Bagi, Kovács K. – Gaál B. (Tömösvári, 61), Horváth Z. (Harizopulosz, 84.), Priskin (Simon A., 69.)

Gólszerző: Vaskeba (0–1) a 39., Vári (0–2) a 89. percben

Virágh Ferenc, Duna Aszfalt TLC vezetőedző: Sajnos az első félidőben kényszerű cserét kellett végrehajtanom, Temesvári Attila megsérült, összefejelés után orrcsonttörést szenvedett, a hátvédünk kiesése nehézséget okozott. Sajnálom ezt a mérkőzést, mert szerintem több volt benne.

Kondás Elemér, ETO FC Győr vezetőedző: Nehéz mérkőzést játszottunk, a Tiszakécske masszív, szervezett csapat. Szerencsére az első félidőben előnyhöz jutottunk, a második gól pedig eldöntötte a találkozó sorsát.

Csapatunk legközelebb újra itthon játszik. Február 9-én, vasárnap a Kazincbarcika csapata érkezik a Sportcentrumba. A barcikaiak négy ponttal előznek meg minket, reméljük sikerül javítani és egy pontra megközelíteni soros ellenfelünket.

Szurkoljunk továbbra is a csapatnak! Lesznek itt még szép sikerek!

Zúgjon a Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC