Megvolt a főpróba, jöhet az előadás!

Lejátszotta utolsó, nyári felkészülési mérkőzését is a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata, amelyen 2-1-es dabasi győzelem született. Ahogy, a mondás tartja, ha a főpróbán kijönnek a hibák, akkor lesz jó az előadás. Várjuk a bajnoki rajtot. Mindent bele fiúk! Hajrá Kécske!

2020.07.26. Tiszakécske Városi Sportcentrum, 200 néző

Tiszakécskei LC –Dabasi FC 1 – 2 (1 – 1)

TLC: Molnár- Farkas, Fülöp, Csáki, Oláh-Szabó, Horváth Att., Pongrácz, Ternován- Nyilas, Zádori

cserék: Kiprich, Máté, Zvara, Galacs, Szemerédi, Tímári

kécskei gólszerző: Zádori

Az első félidőben sok-sok kiváló párharcot láthatott a közönség. Élményszámba ment a két egykori csapattárs, jóbarát, Stefan Vladul ,,Sztefkó” és Csáki Róbert párharca.

Az első találat egy bődületesen nagy szabadrúgás gól volt dabasi részről, Molnár Márknak nem volt esélye védeni. Aztán Zádori Krisztián egyenlített egy pazar kiugratást követően. A 65. percig enyhe mezőnyfölényben futballozott a Tiszakécske, ezt követően kissé leült a meccs, vélhetően a játékosok fáradtsága miatt. Ez érthető a felkészülés ezen szakaszában. Egy hét múlva már más lesz a helyzet.

A dabasi győztes gól, szintén egy hajszálpontos lövésből született a rövid sarokba. A krónikához hozzátartozik még egy meg nem adott gól is Zádori részéről. Csatárunk lövése élményszámba ment, sajnos nem adta meg a sporttárs. Mindenesetre a mozdulat parádés volt.

 

Nagy Sándor (vezetőedző, Tiszakécskei LC): Mindenből tanulni kell, s főleg a vereségekből lehet sokat tanulni. Eddig a felkészülés során nem kaptunk ki, voltak jó eredményeink NB II-es csapatok ellen is. Lehet mondani, hogy ez még jókor jött, hiszen ez volt a főpróba. Azt azonban leszögezhetjük, hogy egy bajnoki és egy edzőmeccs között óriási különbség van. Ma sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket kihagytunk, sok a tanulság.

 

Szabó István (vezetőedző, Dabasi FC): Nagyon szeretek ide jönni, bár régen jártam utoljára Tiszakécskén. Sokan örömmel fogadtak és ez nagyon jól esett. Idős szurkolók is gratuláltak ehhez a meccshez, ami miatt el is érzékenyültem. Jó érzés, hogy így emlékeznek rám és szeretnek engem a szurkolók. Az biztos, hogy nagyon szurkolok a Kécskének, örökre az emlékeimben van ez a hely, ez a klub.

Ma egy jó csapat ellen játszottunk és nagyon bízom benne, hogy a Tiszakécske fel fog kerülni a Keleti csoportból. Érzésem szerint a legjobb csapat abban a mezőnyben. Örülök, hogy jó mérkőzést játszottunk velük, de azért még van hová fejlődnünk. Voltak olyan periódusok, amikor jóval jobban játszottak a hazaiak. A hibáinkra jobban kell figyelnünk. A csapatomnak összességében gratulálok a mai meccshez, a Kécskének pedig nagyon sok sikert kívánok és nagyon bízom benne, hogy hamarosan itt újra NB II lesz.

Érdekesség, hogy Szabó István mellett Horváth Bence és Stefan Vladul is a Dabasi FC színeit képviseli. Horváth Bence és Szabó István az NB III-ban lett bajnok Tiszakécskén, még Stefan Vladul a megyei I. osztályban örülhetett aranyéremnek kécskei labdarúgóként.

A Tiszakécskei LC jövőhéten vasárnap már bajnoki mérkőzésen bizonyíthat este 19.00 órától, villanyfényes meccsen. Látogassunk ki minél többen a Sportcentrumba és szurkoljunk a fiúknak a Tállya ellen! Hajrá Kécske!

TLC