Utánpótlás: leány U16 és fiú U17, U19

Utánpótláscsapataink bajnoki mérkőzéseivel kapcsolatosan a korosztályok csapatainak vezetőedzői tájékoztatták a tiszakecskefoci.hu-t.

leány U16:

Ádám Sándor:

Szegeden, a bajnokság egyik legerősebb csapatánál vizitált U16-os leány csapatunk. A Szent Mihály FC több korosztályos válogatott kerettag labdarúgót is a soraiban tudhat, akik a kiemelt női bajnokságban is szerepelnek. A mérkőzés elejétől fogva a hazai csapat dominált. Az első félidő első felében szervezetten védekeztünk, kevés lehetősége volt a rohamozó hazaiaknak. Az idő múltával egyre többször kerültek a kapunk elé a Szent Mihály támadói, felőrölte erőnket a folyamatos védekezés és a nagy meleg. Ráadásul a szegediek sorcserével frissítettek, a kispadon egy majdnem egész csapatnyi kiváló képességű hölgy labdarúgó várta, hogy pályára léphessen. Mezőnyfölényük góllá érett, kétszer is közepet kellett kezdenünk a szünet előtt. A második félidőre mindent egy lapra feltéve mentünk ki a pályára, ahol jó iramú mérkőzést láthatott a nagyrészt kécskei szülőkből álló közönség. Köszönjük, hogy elkísértek minket! A hazai csapat még 3 gólt ért el a második félidőben. A kécskei csapat nagyszerűen küzdött, nem adták fel egy pillanatra sem. Végül a csapat kitartásának és Jakab Dzsenifernek köszönhetően kétszer is zörgött a szegedi háló, így alakult ki az 5-2-es végeredmény. Emelt fővel távozhattunk. Szép volt lányok, csak így tovább! Így lehet fejlődni.

fiú U19:

Ádám Sándor:

Vasárnap délben Törökszentmiklóson játszott bajnoki mérkőzést U19-es fiú csapatunk. A hazaiak hatalmas elánnal, egész pályás letámadással kezdték a mérkőzést. Igyekeztünk minél több labdabirtoklással szabályozni a mérkőzés iramát, lassítani a tempót, ritmusváltásokkal veszélyt kelteni a hazaiak kapuja előtt. A türelmes és fegyelmezett játék hamar meghozta gyümölcsét. Az első negyedóra végén Lovas Kristóf 17 méterről óriási gólt akasztott a felső léc alá. Újabb 15 perc elteltével Alberti Dánielt hozta kihagyhatatlan helyzetbe első gólunk szerzője, Dani bal lábbal helyezte a labdát a törökszentmiklósi kapuba. A szünet után újra nagy lendülettel rohamoztak a hazaiak. Védelmünk állta a sarat, de egy szöglet utáni helyezkedési hibát megbüntetett az ellenfél. Több sem kellett nekik, az eddig is nagyon lelkes hazai gárda “nekiment” csapatunknak, és egy percen belül egyenlített. A fiúk mentális erejét mutatja, hogy ilyen lélektani hátrányban sem adták fel, fegyelmezetten, türelmesen védekeztek. A labda a mérkőzés ezen szakaszában főként az ellenfélnél volt. 8 perccel a mérkőzés vége előtt kapusunk, Gammer Dominik ziccert hárított, majd  kirúgással kitűnően indította a felezővonalon helyezkedő Lovas Kristófot, aki a kirúgás átvétele után azonnal kiugratta Alberti Danit, aki védőjét lerázva a kapussal szemben most sem hibázott. Ezzel beállította a mérkőzés végeredményét 3-2 a TVSE csapatának. Fiatal csapatunk férfiasan küzdött a fizikai fölényben lévő ellenféllel szemben. Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

fiú U17:

Benke József:

Az U17-es csapat is megkezdte a bajnoki szereplést! A 2005-ös és 2004-es csapat egyik fele együtt fog szerepelni az U17-esek küzdelmeiben, míg a másik fele a 2004-es együttesnek az U19 csapatot fogja erősíteni. A felkészülésünk ennek a fényében zajlott az edzéseken és felkészülési mérkőzéseken próbáltuk megtalálni, hogy mindenki a megfelelő szinten tudjon focizni. Remélhetőleg nagyon sok izgalmas és élményekben teli mérkőzéseket tudunk majd játszani a szezon folyamán!
Első fordulóban talán a bajnokság legerősebb csapatával találkoztunk, formálódó csapatunk tisztességesen küzdött de ellenfelünk minden tekintetben fölénk nőtt, aminek a vége egy nagy arányú vereség lett.
TVSE – SZEOL 0 : 8
Második fordulóban Törökszentmiklósra látogattunk. Ezen a mérkőzésen már látszott az elmúlt hetek munkája, bátran kreatívan játszva próbáltuk kezünkben tartani a mérkőzést, ami többé-kevésbé sikerült is, ellenfelünk gyors csatáraival nem mindig tudtuk felvenni a versenyt amiből gólokat is kaptunk. Ez a mérkőzés megmutatta jó irányba haladunk és a későbbiekben meg tudjuk majd oldani ezeket a feladatokat is.
Törökszentmiklós – TVSE 2 – 2
G.sz.: Monzinger D., Mag G.
Hajrá Kécske!