Szép játék, sok gól, újabb három pont

Az NB III Keleti csoportjának 9. fordulójában a Tiszakécskei LC labdarúgócsapata a Sajóbábonyi VSE gárdáját fogadta és aratott kiütéses győzelmet.

Az elmúlt bajnoki szezonban a Sajóbábonyi VSE még a B.A.Z. megyei első osztályban szerepelt, még mi az NB II-ben, most viszont az NB III Keleti csoportjában néztek csapataink farkasszemet. A mérkőzés egészében hatalmas tiszakécskei dominancia állt fenn. A vendégek csupán kétszer találták el a kécskei kaput, a kiharcolt és értékesített büntetőjük mellett.

A pálya gyakorlatilag ,,felborult”. Végig nyomás alatt tartották Nagy Sándor tanítványai a bábonyi védelmet. Az első félidő második felében valóságos gólesőt zúdítottunk ellenfelünkre. Szebbnél-szebb találatokat szereztek a kécskei labdarúgók.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik az az örömteli esemény, hogy csereként pályára léphetett Pácsa Zoltán, saját nevelésű labdarúgónk. Zoli jól szállt be a meccsbe, a jobb szélen többször is megverte védőjét támadásaink során és a védekező feladatait is jól látta el. Nem látszott rajta megilletődöttség.

2020.09.09. NB III Keleti csoport 9. forduló, Tiszakécske Városi Sportcentrum

nézőszám: 300 fő

vezette: Hanyecz Bence (Belicza Bence, Vrbovszki Pál)

Tiszakécskei LC – Sajóbábonyi VSE 7 – 1( 5 – 0)

Tiszakécskei LC: Molnár- Oláh, Fülöp(Pácsa), Kiprich, Farkas- Simon(Horváth Ad.), Pongrácz, Horváth Att., Ternován- Zádori(Máté), Szabó

Sajóbábonyi VSE: Poór- Dáné, Patócs, Czene(Molnár), Balogh(Tóth), Borai, Kiss, Boda(Mezőssy), Matyi, Sebők, Pataki

gólszerző: Kiprich, Simon, Farkas, Zádori, Pongrácz 2, Máté

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC: Úgy gondolom, hogy közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk. Hoztuk a kötelezőt. A fiúk nagyon profin álltak a meccshez, le a kalappal előttük. Csak dicsérni tudom őket.

Vígh Ferenc vezetőedző, Sajóbábonyi VSE: Úgy érkeztünk erre a meccsre, hogy az idősebb játékosainkat pihentetjük. A fiataloknak szerettem volna lehetőséget adni. A két csapat hátterét nem lehet összehasonlítani. Nekünk nagyon sok ez a szerda-vasárnap ritmus, amiből adódóan már több sérültünk van. Mi munka mellett csináljuk a harmadosztályú bajnokságot. Több játékosnak be kell látnia azt, hogy nem véletlenül nem kaptak eddig több lehetőséget.

Pongrácz Viktor labdarúgó, Tiszakécskei LC: Az eredmény azt tükrözi, hogy ez egy könnyű meccs volt, de nem volt az. Jól játszottunk az első perctől kezdve. Úgy érzem, hogy közönségszórakoztató futballal rukkoltunk ma elő. Megyünk tovább az úton, a következő célpont a Kisvárda.

Csapatunk győzelmével és a megszerzett 3 ponttal harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint az előtte álló Eger és Jászberény. Legközelebb szeptember 13-án a Kisvárda II ellen mérkőzünk.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

(TLC, fotó: Sipos Bence, Kécskei Krónika)