Nem sikerült a bravúr, de dicséretet érdemelnek a fiúk

2-0-ra kikapott a Tiszakécskei LC, így kiesett a MOL Magyar Kupából, ennek ellenére a mutatott játék biztató a bajnokságra nézve.

Cikkünk elején leszögezhetjük, hogy ez a debreceni keret simán NB I-es szintű. A jelenlegi Loki jobb mint, amelyik hatalmas meglepetésre kiesett az élvonalból. S nem kell hozzá nagy jósnak lenni, hogy előre vetítsük, a hajdúságiak a következő bajnokságban már nem az NB II-ben fognak szerepelni.

De, térjünk rá saját csapatunkra, amelyik nagyon jól játszott ezen a kupa meccsen a mezőnyben. Nagy Sándor tanítványai sorra dolgozták ki a helyzeteket az ellenfél kapuja előtt. Sajnos, a befejezések nem sikerültek. Ennek ellenére nagyon jó teljesítményeket láthattunk, Kiprich talán eddigi legjobb meccsét játszotta, amellett, hogy a védelem oszlopa volt, a támadásokból is kivette a részét, bátran és jól cselezett. Ternován sebessége a Loki futballistái ellen is kimagaslott. A jelenleg is válogatott Korhut Mihály többször csak taktikai faulttal tudta megállítani. Pongrácz ma nem csak a támadásban, de a védekezésben is kiemelkedett, s persze mindenki aki a pályán volt, derekasan küzdött, szívét lelkét kitette a pályára. Megérdemelten szólt a taps a csata végén a szurkolóktól.

2020.09.19. Tiszakécske, Városi Sportcentrum, MOL Magyar Kupa 6. forduló, 800 néző

Tiszakécskei LC – Debreceni VSC 0 – 2 (0 – 0)

vezette: Hanyecz

Tiszakécskei LC: Tajti- Oláh, Kiprich, Fülöp, Farkas- Ternován(Szabó), Pongrácz, Horváth Att., Horváth Ad.(Zádori), Simon(Galacs) – Máté J.

DVSC: Zöldesi- Korhut, Poór, Pávkovics, Bényei, Kundrák(Ferenczi), Varga, Bévárdi, Kusnyír, Sós(Bárány), Tischler(Kinyik)

gólszerzők: Pávkovics (63. p.), Bárány (76. p.)

vezetőedzői értékelések:

Nagy Sándor (TLC): Megérdemlik a játékosaink a dicséretet, de nem nyertünk. A fiúk kihagyták a helyzeteiket, a debreceniek jobban koncentráltak a kapu előtt, ilyen a foci. Az első gólnál kicsit elaludtunk, a taktikai elképzelésünk kissé felborult. Mehettünk az eredmény után, s ezt követően kontrából rúgtak gólt.

Kondás Elemér (DVSC): Igazi kupamérkőzés volt. A hazai csapat nagy erőket mozgósított, hogy legyőzzön minket. Az első félidőben kicsit fáradtabban mozogtunk. A héten már ez volt a harmadik mérkőzésünk. Az első gólig nehéz volt, mert jól játszott a hazai csapat. A cseréink jól szálltak be. Amit elterveztünk, hogy továbbjussunk, az sikerült.

A mérkőzés egyik legjobbját, Kiprich Dávidot is megszólaltattuk:

Nagyon hajtós meccs volt a mai. Sokat készültünk a Debrecenből, tudtuk, hogy mik az erősségeik és a gyengeségeik. Sajnos egy rögzített helyzetből gólt kaptunk, utána pedig kinyíltunk, mentünk az eredmény után és jött a második gól.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotó: Sipos Bence/Kécskei Krónika)