Utánpótlás híreink: leány U16, fiú U19 és U17

Zajlanak a bajnokságok az utánpótlás korosztályok berkeiben is. Klubunk fiataljai derekasan helyt állnak minden fronton.

Ádám Sándor vezetőedző:

U16-os leány csapatunk szeptember 17-én Gödöllőn lépett pályára. Lányaink a szoros első félidő után a második játékrészben 15 perc alatt lőttek négy gólt a házigazdák hálójába. Kis Lili Anna háromszor, Jakab Dzsenifer pedig egyszer volt eredményes, beállítva ezzel a 4-0-ás kécskei győzelmet.
A gödöllői “kirándulást” követő héten, szeptember 24-én már hazai pályán fogadtuk az előző fordulóban a Jászberénynek 9 gólt “berámoló” Hatvan csapatát. Nehéz mérkőzésen kétszer is vezetést szereztünk a jól képzett, atletikus játékosokból álló hatvani csapat ellen. A mérkőzés utolsó periodusában nagy nyomást helyezett a kapunkra ellenfelünk, de a lányok hősiesen védekeztek, így a hármas sípszó elhangzása után iigazságos pontosztozkodás következett. A végeredmény: TVSE- Hatvan 2-2. Gólszerzők: Németh Gréta, Jakab Dzsenifer. Szép volt Lányok!
U19-es fiú csapatunk Füzesgyarmaton lépett pályára szeptember 19-én. A betegségek és sérülések miatt tartalékosan felálló csapatunk jól kezdte a mérkőzést. Az első félidőben egy megpattanó átlövés után sikerült megszereznünk a vezetést Rottár Kimi révén. Sajnos még az első játékrészben sérülés miatt változtatnunk kellett az egyébként is tartalékos védelmünk összetételén. A második félidőben kiegyenlítettek a több felnőtt kerettaggal felálló füzesgyarmatiak. S bár a mérkőzés véghajrájában két kapufát is lőttünk, végül maradt az 1-1-es végeredmény. 1 ponttal távoztunk Füzesgyarmatról.
Szeptember 27-én hazai pályán fogadtuk a Hódmezővásárhelyi FC akadémista fiataljait. Ismét jól kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot, támadó szellemben futballoztunk. Alberti Dániel góljaival a 20. percben már 2-0-ra vezettünk. A második játékrész elején Tóth Marcell hálószaggató lövésével már három gólosra duzzadt az előnyünk. A vásárhelyiek minden erőt mozgósítottak a szépítés érdekében és sikerült is gólt elérniük a félidő közepén. A szépítő gólra Lovas Andor büntetővel elért góljával válaszoltunk, 4-1. A mérkőzés véghajrájában minden kispadon helyet foglaló mezőnyjátékosunk lehetőséget kapott. Az utolsó 10 percben két gólt szereztek a vendégek, majd egy remekül végigvitt kontra végén Lovas Zsombor passza után, Lovas Kristóf állította be az 5-3- as végeredményt. A fiúk fordulóról-fordulóra érettebb játékot mutatnak a sokszor 1-2 évvel magasabb átlagéletkorú ellenfelekkel szemben. Szép volt Fiúk! Csak így tovább! A következő hétvégén Kecskeméten lépünk pályára egy mindig rangadónak számító, előreláthatólag ismét nagyon nehéz mérkőzésen.
Benke József vezetőedző:
U17
Papírforma győzelem született a Hódmezővásárhely ellen, igaz nem is volt annyira papírforma!
A mérkőzés a terveinknek megfelelően kezdődött, már a második percben megszereztük a vezetést, ezután is tudtuk irányítani a játékot, de sajnos az utolsó passzok, lövések pontatlanok voltak. Ezek a hibák megbosszulták magukat, ellenfelünk a félidő utolsó percében egy kontratámadás révén egalizálni tudott, sőt a második félidő elején a vezetést is meg tudta szerezni. Cserejátékosaink is nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, aminek köszönhetően a mérkőzés hátralévő részében háromszor találtunk be ellenfelünk kapujába!
Összességében megérdemelten tartottuk itthon a három pontot:
TVSE  –  Hódmezővásárhelyi FC     4 : 2 
G.sz.: Kemény D., Mikulás P., Török M., Molnár B.
Szép volt lányok, fiúk! Hajrá Kécske!
TLC