Utánpótlás: 3 meccsből 3 győzelem

Ádám Sándor vezetőedző az U16-os leány csapat és az U19-es fiú gárda mérkőzéseit értékelte a tiszakecskefoci.hu-nak:

U16 leány:

Az őszi szünet első napján a Jászberény csapatát fogadta U16-os leány csapatunk a Sportcentrumban. A vendégek lendületesen kezdtek, hamar megszerezték a vezetést. A vendég előnyt fél óra elteltével Kis Lili Anna egyenlítette ki egy felső léc alá hajszálpontosan akasztott bombával, majd rá három percre Jakab Dzsenifer fejezett be góllal egy szép támadást (2-1). A szünet után tovább gyűrték egymást a csapatok, mindkét oldalon kimaradt egy büntető, végig nagy küzdelem folyt a pályán. A mérkőzésen már nem született több gól, így 2-1-es kécskei győzelemmel zárult a Jászberény elleni bajnoki. Bár a játék most időnként akadozott, de a lányok végig szívvel-lélekkel hajtottak, így megérdemelten tartották itthon a 3 pontot. Dicséret illet minden csapattagot! Csak így tovább!

Az U19-es fiú csapat két bajnoki mérkőzést is játszott a héten:

Október 21-én szerdán egy elmaradt meccsét pótolta U19-es fiú csapatunk Makó gárdája ellen hazai pályán. Végig uraltuk a mérkőzést, a vendégek védekezésre rendezkedtek be. Bár az első félidőben jól tartották magukat, de kétszer mégis sikerült feltörnünk a makói bunker falait. A második félidőben szinte végig mi birtokoltuk a labdát, sok szép megoldást láthattunk a kécskei fiúktól, a makóiak nagyon elfáradtak, így még 6 gól született a 90. percig. Végeredmény TVSE-Makó 8-1. Gólszerzők: Lovas Kristóf 2, Lovas Andor 2, Tóth Marcell, Klemenc Márk, Dorsch György, Lovas Zsombor

Ugyanezen a héten vasárnap a 4. helyezett Orosházi MTK csapata érkezett látogatóba Kécskére. Jó iramban kezdtek a csapatok, a vendégek a gyors és jó ütemben beinduló játékosainak előre lőtt labdákra alapozták támadó játékukat. Védelmünknek nagyon figyelni kellett ezeknél az akcióknál. Az első félidő derekán Lovas Kristóf állt a labda mögé egy szabadrúgásnál, majd tekerte azt a sorfal mellett védhetetlenül a kapu bal felső sarkába (1-0). 10 perccel később a vendégek szintén egy szabadrúgás után megcsúsztatott labdával egyenlíteni tudtak. Szünet előtt mindkét csapat próbálta hosszabb ideig birtokolni a labdát, a vendégek helyenként durva szabálytalanságokkal tördelték a játékot. A második félidőt támadó felfogásban kezdte az Orosháza, ezért próbáltuk feljebb tolni védekezésünket. A letámadás meg is hozta eredményét:  3 percen belül kétszer is sikerült kihasználnunk az ellenfél védelmének hibáit, mindkét alakalommal Lovas Kristóf volt eredményes. Ezzel mesterhármast ért el. (3-1). A két gólos vezetés birtokában már a biztonságos játékra törekedtünk. Nem született több találat egyik oldalon sem. Ezen a szinten nagyon rutinos ellenfelet sikerült legyőznünk, nagy volt az öröm a mérkőzés után. Az egész csapat nagyon jól dolgozott, külön dicséret illeti Lovas Kistófot, aki góljaival járult hozzá győzelmünkhöz, Dorsch Györgyöt és Vári Mátét, akik rengeteget dolgoztak és nagyon hasznosan játszottak. Szép volt fiúk! A következő fordulóban Szolnokon lépünk pályára az eddig talán legnehezebbnek ígérkező mérkőzésen. Hajrá Kécske!
TLC