Három ponttal tértünk haza Tállyáról

Pál András fejes góljával 1-0-ra nyert a Tiszakécskei LC a Tállya otthonában, így már 52 pontos a bajnokságban.

A bajnokság 20. fordulójában, zárt kapus mérkőzésen fogadta a tiszakécskei csapatot a tállyai együttes. A meccs első félidejében komoly vendég nyomás nehezedett a hazai kapura.

A fölény a 33. percben érett góllá, amikor is Simon Márk bal oldali szögletét követően Pál András fejelt Tarr Tibor kapujába. A gól után is maradt a jelentős kécskei mezőnyfölény, de újabb gól már esett…

…ellenben a hó a második félidőben, amikor is szintén a TLC volt mezőnyfölényben. Többször veszélyes szabadrúgásokkal veszélyeztettek Nagy Sándor tanítványai. A mérkőzés vége felé a hazaiak mindent egy lapra feltettek és több támadást is vezettek. A legveszélyesebb szituáció az volt, amikor Galacs Erik a tállyai kapu előtt labdát vesztett, majd a hazaiak ebből gyors kontrát vezettek. Szerencsére a hatalmas helyzetüket nem sikerült gólra váltaniuk.

A meccs krónikájához hozzátartozik még a piros lap esete is: Egy vendég szöglet után, Galacs Erik iramodott meg a labdával, egyedül tört a tállyai kapura, amikor Nyitrai Dávid szabálytalankodott ellene utolsó emberként. Jogos volt a kiállítás. A szabadrúgást Farkas Norbert végezte el, de Tarr védeni tudott. A játékvezető ezt követően le is fújta a mérkőzést.

Csapatunk győzelmével már 52 pontot számlál. A fő üldöző Jászberényi FC szintén győzött, így 48 ponttal követnek bennünket. Ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy a Tiszakécskei LC az utolsó idei forduló eredményétől függetlenül az első helyen fog telelni.

2020.11.29. NB III Keleti csoport 20. forduló

Tállya, Községi Sporttelep, zárt kapu

Tállya KSE – Tiszakécskei LC 0 – 1 (0 – 1)

Tállya KSE: Tarr – Tóth, Rubish(Minczér), Nyitrai, Lavrik(Fazekas), Motkó(Huszti), Szegedi, Kelemen, Bihari, Janó(Ondó), Bocsi

Tiszakécskei LC: Molnár- Oláh, Kiprich, Horváth Ad., Farkas – Zvara, Horváth Att., Pongrácz, Pál – Simon(Galacs), Máté(Káli)

gólszerző: Pál a 33. percben

kiállítva: Nyitrai a 93. percben

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC:

Az első félidő teljesen úgy alakult, ahogy elterveztük. Akkor jól is játszottunk, viszont a második játékrészben csapatszinten nagyon visszaestünk, így lett egy ki-ki meccs a találkozóból. Igaz, hogy a második félidőben nem ment a játék, de hatalmasat küzdöttünk, aminek köszönhetően megszereztük a nagyon fontos három pontot.

Csapatunk utolsó 2020-as bajnoki mérkőzése december 6-án lesz a Sportcentrumban, amikor is a Hatvan gárdáját látjuk vendégül. A meccs a járványhelyzet miatt zártkapus lesz, de szurkolóink élő közvetítésben követhetik.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

 

TLC