Magabiztos győzelem született a felkészülési mérkőzésen

Az Eszék második csapatával játszott felkészülési mérkőzést szombaton a Tiszakécskei LC és aratott 2-0-s győzelmet a Sportcentrum műfüves pályáján.

Egyenlő erők harcát hozta az első félidő az NK Osijek II elleni edzőmeccsen. Kevés helyzet adódott a kapuk előtt, a mezőnyben viszont nagy csata folyt, a sportszerűség keretein belül. Az első kécskei gól a 14. percben született, amikor is Gyurján Bence egy bal oldali beadást követően érkezett kiválóan a kapu elé és fejelt védhetetlenül a hálóba. Téli szerzeményünk a gólján kívül is jó teljesítményt nyújtott. Agilisan futballozott, többször megcsillogtatta technikai tudását.

Az első félidőben a vendégek még kihagytak egy nagy helyzetet és egy lesről született találatukat is érvénytelenítette a játékvezető.

A második félidőben már több volt a veszélyes kécskei támadás. A 74. percben a csereként beálló Pál András tekert a kapus fölött a hálóba, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Örömteli, hogy jól szervezett csapat benyomását keltette Nagy Sándor vezetőedző csapata a felkészülés derekán. A TLC a Ferencváros II-es csapatával, a Hatvannal és a Váccal mérkőzik még a bajnokság folytatása előtt.

2020.02.06. Tiszakécske Városi Sportcentrum, zárt kapus felkészülési mérkőzés

Tiszakécskei LC – NK Osijek II 2 – 0(1 – 0)

Tiszakécskei LC: Molnár – Farkas(Szabó), Fülöp, Kiprich(Horváth Ad.), Ternován- Gyurján(Lovas), Simon(Galacs), Horváth Att., Pongrácz(Zvara) – Albert(Pál), Kalmár

gólszerzők: Gyurján a 14. és Pál a 74. percben

Nagy Sándor vezetőedzőt kérdeztük a mérkőzés után:

Holt tart jelenleg a csapat a felkészülésben?

Még nagyon fáradtak a gyerekek. A héten értük el a terhelés maximumát, azaz a piramis csúcsán vagyunk. Ezt a jövőhéten még fenntartjuk, s utána állunk át a bajnoki ritmusra. Már jobban reagáltak a labdarúgók a mérkőzésen a különböző szituációkban, mint az előző héten. Az a felkészülés, amit mi elterveztünk attól nem térünk el. Keményen akarunk dolgozni és tovább építkezni, hiszen mi már a jövőre is gondolunk. Nincs más célunk, mint az NB II-ben való helytállás. Ehhez pedig már most le kell raknunk az alapot.

Hogyan értékeled a mai mérkőzést?

Tetszett, amit láttam, hiszen sok jó dolgot csináltunk. Jók voltak a labdakihozatalaink, a letámadásaink, jól váltottunk védekezésből támadásba. Az elején egy kis zavart okozott az Eszék játéka, amely arra épült, hogy az elől lévő három gyors emberüknek ívelgették előre a labdát. Ennek megtaláltuk az ellenszerét, a második félidőben már az történt, amit mi szerettünk volna. Külön öröm számomra, hogy lehoztuk gól nélkül a mérkőzést. Mindenképpen léptünk előre, de még érződött a fáradtság. A füzesgyarmati, első tavaszi bajnokira készülünk.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC