Nem sikerült itthon tartani a három pontot

A Gyöngyösi AK gárdája egy pontot elvitt a Tisza-partjáról. A mérkőzés 1-1-es eredménnyel zárult. Az egyenlítő gólt Oláh Máté szerezte.

Már 10 perc elteltével láthattuk, hogy ez a gyöngyösi gárda nem ugyanaz, mint amelyiket az ősszel 7-1-re vertünk el. Kiválóan védekeztek a vendégek és tördelték a játékunkat, aztán a 18. percben egy szerencsétlen mozzanat után büntetőhöz jutottak, amit Pölöskei Péter magabiztosan váltott gólra. Ez óriási mentális erőt adott, az eddig sem megszeppent csapat benyomását keltő gyöngyösieknek.

A kécskei gárda az első félidőben nem találta a fogást ellenfelén. Elmaradtak a helyzetek, görcsös volt a játékunk.

A második félidőben már javult kécskei szempontból a játék. Többször jutottunk el az ellenfél kapujáig. Lőttük sorjában a szögleteket, Oláh Máté pedig az 59. percben kiváló lövést eresztett meg 14 méterről. Nem volt esélye Szalay kapusnak a védésre.

A játékrész hátralévő részében is maradt a kécskei fölény, volt is pár komolyabb lehetőség a vendég kapu előtt, azonban újabb gól már nem született. A lefújást követően a zöld-fehérek mehettek boldogan az öltözőbe.

Eközben a Jászberény másolta az eredményünket Cegléden, így maradt a bajnoki tabellán a két csapat közötti három pont. A jövő héten pedig jön a csoport legnagyobb rangadója, az első és a második helyen álló csapatok egymás elleni mérkőzése. 2021.03.14. 14.30 Jászberény – Tiszakécske! Bízzunk a csapatban és abban, hogy pont a legerősebb ellenfél ellen találunk vissza a győzelmi útra!

2021.03.07. Tiszakécske Városi Sportcentrum, NB III. Keleti csoport 23. forduló, zárt kapus mérkőzés

vezette: Valu Tibor (Pogonyi Ferenc, Sztányi Tibor)

Tiszakécskei LC – Gyöngyösi AK-MÁTRA-BETON 1 – 1(0 – 1) 

Tiszakécskei LC: Tajti – Oláh, Horváth Adrián (Pál 55.), Kiprich (Fülöp 38.), Albert, Ternován, Pongrácz, Farkas, Simon, Kalmár, Gyurján (Galacs 67.)

Gyöngyösi AK: Szalay – Bartha, Földi, Rédei, Borbély, Márkus, Pölöskei, Eichenvalder (Gaal 77.), Bartusz, Tarnai, Tajti (Németh 81.).

Gól: Oláh az 58., illetve Pölöskei a 17. percben. Kiállítva: Farkas a 91. percben.

Vezetőedzői értékelések:

Nagy Sándor(Tiszakécskei LC): Az eredmény csalódás, mert itthon szerettük volna tartani a pontokat. A mutatott játék változott a múlthetihez képest. A fiúk küzdőszellemére most nem lehetett panasz. Nagyon akarták a fiúk ezt a győzelmet, de most egy kicsit görcs van rajtunk. Ezt kell feloldanunk és akkor a csapat rendben lesz.

Labancz Róbert(Gyöngyösi AK): Egy jó csapat otthonába jöttünk, szenzációs körülmények közé, ami feldobta a fiúkat. A héten próbáltunk felkészülni az ellenfélből és egy nagyszerű alázatos játéknak köszönhetően döntetlent értünk el.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

fotó forrása: Sipos Bence, Kécskei Krónika