Bravúros fordítással győztünk a rangadón

Az őszi szezonban a Jászberényi FC győzött Tiszakécskén 2-1-re, most pedig a TLC nyert ugyanezzel az eredménnyel riválisa otthonában. A győzelemmel hat pontra nőtt az előnyünk a tabellán az üldöző jászságiakkal szemben.

Nagyon fontos meccs várt a fiúkra vasárnap, hiszen győzelem esetén el lehetett lépni a jászberényiektől, még a vereség nagyon szorossá tette volna a pontvadászatot. Ennek szellemében léptek pályára a tiszakécskei labdarúgók, akik jó meccset játszottak a hazai csapattal. Sokat javult a játékunk a legutóbbi két mérkőzésünkhöz képest.

A hazaiak már a 8. percben megszerezték a vezetést, Szőllősi 25 méterről megeresztett bombája révén. Gyönyörű találat volt, minden futballrajongó számára élményt jelentett. Végül nem ért pontot.

Az első félidőben több veszélyes pontrúgást és szögletet elvégezhettek játékosaink, gólt viszont nem sikerült szerezni, így hátrányban kezdtük a második félidőt. Sőt! A második játékrész elején Molnár Márk büntetőt védett, ami egy új lélektani fordulópontot jelentett.

Az idő múlásával egyre veszélyesebbek lettek akcióink, s a befektetett energia meghozta gyümölcsét. A 72. percben egy mélységi passz után Kalmár Ferenc csapott le a labdára a tizenhatoson belül, elhúzta a labdát Bonica mellett, majd éles szögből a kapuba lőtt.

A győztes gólunk a 87. percben született meg. A Pongrácz Viktor helyett beálló Galacs Erik pontos labdát kapott a 16-oson belül Kalmár Ferenctől, majd középről a kapu bal oldalába helyezte a játékszert.

Több kiváló teljesítményt is láthattunk a Tiszakécskei LC csapatában, melyből az egyik legnagyobb pozitívum Csáki Róbert visszatérése a kezdőbe. Sok éve itt van már velünk a Tisza partján és ha tartósítja ezt a formáját, újra vezérré vállhat. A két gólszerzőnk mellett Fülöp Noel is egyre jobb formát mutat, de Molnár Márk is kimagaslóan védett a kapuban. Az egész csapat jól ,,muzsikált”, ebből a győzelemből lehet erőt meríteni a hátralévő 14 fordulóra!

2021.03.14. NB III Keleti csoport 24. forduló, Jászberényi Városi Stadion, zárt kapus mérkőzés

vezette: Kátai Gábor (Szabó Dániel, Schweighardt Dániel)

Jászebrényi FC – Tiszakécskei LC 1 – 2(1 – 0)

Jászberényi FC: Bonica- Deli, Szőllősi, Aranyos, Süttő, Papp, Pálinkás, Palcsó(Micskó), Nagy M.(Nagy Sz.), Lőrincz, Lukács

Tiszakécskei LC: Molnár- Oláh, Csáki, Fülöp, István(Kiprich)- Gyurján(Pál), Pongrácz(Galacs), Horváth Att., Simon- Albert, Kalmár

gólszerző: Szőllősi a 8. ill. Kalmár a 72. és Galacs a 87. percben

Nagy Sándor, Tiszakécskei LC: Nagyon boldogok vagyunk. A mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertünk. Voltak a meccsnek fordulópontjai, amelyekből jól jöttünk ki. A fiúk betartották a megbeszélteket. Az első félidőben jobban játszottunk, az ellenfél egy bombagóllal szerezte meg a vezetést, majd a második félidő elején Molnár Márk büntetőt védett. Ezek után sikerült megfordítani a mérkőzést, ami megmutatja, hogy milyen lelki ereje van a csapatnak.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

fotó forrása: a Jászberényi FC facebook oldala, Pesti József  (NB2 NB3 foci Instagram)