Újabb három pontnak örülhetünk

Az NB III Keleti csoportjának 25. fordulójában a Tiszakécskei LC gárdája a Diósgyőri VTK II-es csapatát fogadta a Sportcentrumban és győzte le 3-2-re.

Gálának indult a mérkőzés vasárnap délután, hiszen labdarúgóink felszabadultan játszottak a kezdő sípszó pillanatától és már a 10. percben 2-0-ra vezetett a tiszakécskei csapat. Előbb Pál András, majd Gyurján Bence talált be Bukrán kapujába. Gyurján szenzációs tekerést mutatott be a tizenhatos sarkától. Élményszámba ment a gól. A meccs első negyedórája után úgy tűnt, itt gólesővel áztatják el a miskolciakat a kécskei fiúk.

Talán túlzottan meg is nyugodtunk a kétgólos előny birtokában, s mivel a DVTK tartalék jó csapat, észlelte, hogy enyhült a szorítás. Innentől kezdve bátrabban játszottak a vendégek.

A második félidőt megint jobban kezdtük. Gyurján ezúttal más erényeit csillogtatta meg; harciassága és szemfülessége újabb gólt ért. Történt ugyanis, hogy egy hazagurítás után játékosunk megtámadta a kapust, megszerezte tőle a labdát, majd megzörgette a hálót.

A 3-0-s előny nem sokáig tartott. Egy perccel Gyurján gólja után Schildkraut lőtt nagyon szép távoli gólt, majd a 64. percben Zsiga szabadrúgásból lőtt Molnár kapujába. A nagy gólok meccse volt ez, amelyből mi jöttünk ki jobban. Összességében jóval több helyzetet dolgoztunk ki, mint a DVTK II csapata. Elmondható, hogy Nagy Sándor tanítványai rászolgáltak a három pontra.

2021.03.21. NB III Keleti csoport 25. forduló, Tiszakécske Városi Sportcentrum, zárt kapus mérkőzés

vezette: Kovács Tamás (Vrbovszki Pál, Varga Levente)

Tiszakécskei LC – DVTK II 3 – 2 (2 – 0)

Tiszakécskei LC: Molnár – Oláh, Csáki, Fülöp, Farkas- Gyurján(Galacs), Horváth Att., Pongrácz(Zvara), Pál(Kiprich)- Albert, Kalmár(Ternován)

DVTK II: Bukrán – Kalandadze, Ivánka, Zsemlye(Mrva), Schildkraut, Cortes, Nagy, Jónyer(Zsiga), Omarashvili(Csávás), Oláh, Kispál

gólszerző: Pál az 5., Gyurján a 9. és az 56. percben ill.  Schildkraut az 57. és Zsiga a 64. percben

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC: Összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Sajnos, 3-0 után úgy éreztük a csapaton belül, hogy megvan ez a mérkőzés. A Diósgyőr II van olyan jó csapat, hogy ezt a lazításunkat könyörtelenül kihasználta. A vége így izgalmas lett, de a legfontosabb a három pont, hogy a célunk felé roboghassunk.

Zsivóczky-Pandel Gyula vezetőedző, DVTK II: Ellentétes félidőket játszottunk a Kécskével. Az első 12 percet elaludtuk és 2-0-ra vezetett az ellenfél, majd egy értékelhetetlen harmadik gólt is kaptunk. Az első félidő második felében és az egész második játékrészben megpróbáltunk egalizálni. Ez nagyrészben sikerült. Gólokat szereztünk, 3-2-nél volt lehetőségünk egyenlíteni. A második játékrész vállalható a jövőre nézve, ebből kell építkeznünk. Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, talán ennyivel jobb volt a Kécske. Sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Előnyünk nyolc pontosra nőtt a tabellán, hiszen a jászberényiek döntetlent játszottak Balassagyarmaton. A Tiszakécskei LC gárdája legközelebb március 27-én a DVSC II otthonában lép pályára a bajnokságban.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC