Fölényes győzelmet arattunk a tiszaújvárosiak ellen

Húsvét vasárnapján a Tiszakécskei LC az FC Tiszaújváros gárdáját fogadta a Sportcentrumban, az NB III-as bajnokság Keleti csoportjának 27. fordulójában. Csapatunk jó játékkal, öt gólt rúgva nyert és már tíz pont előnnyel vezeti a tabellát.

Jól indult a mérkőzés, hiszen hamar vezetéshez jutottunk Kalmár Ferenc révén (13. perc). Ferinek ez volt a 22. gólja a bajnokságban. Továbbra is versenyben van a gólkirályi címért. 4 percel később Simon Márk lőtte estében a labdát Tóth Csaba kapujába, s már is 2-0 szerepelt az eredményjelzőn. Az első félidőben már nem változott az eredmény, noha még kétszer a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. Még az első játékrészben 10 emberre fogyatkoztak a tiszaújvárosiak, egy lerántást követően Bussy Dávid mehetett idő előtt zuhanyozni.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első befejeződött: kécskei rohamokkal. Az újabb gólra a 64. percig kellett várni, amikor is a csereként beálló Ternován Patrik villant. 3-0.

Ezt követően a szintén csereként beálló Szabó Dávid lőtt a léc alá. 4-0. Végül Pál András gurította a kapus lábai között a hálóba csapatunk 5. gólját, ezzel beállítva az 5-0-s végeredményt.

A meccs végét beárnyékolja a tiszaújvárosi Vincze Ákos durva szabálytalansága, aki Pongrácz Viktort kaszálta el. Szerencsére labdarúgónk megúszta ép bőrrel. A faultért járt a piros lap.

Az újabb három pont azt jelenti, hogy immáron 68 ponttal áll a TLC a tabella élén. A Jászberényi FC elveszítette a második pozícióját veresége miatt, s mivel a BVSC nyert, most már a zuglóiak a fő üldözőink. Tíz pont előnyünk van velük szemben.

Legközelebb április 11-én Sajóbábonyban mérkőzik meg a tiszakécskei labdarúgó csapat.

2021.04.04. NB III Keleti csoport 27. forduló, Tiszakécske Városi Sportcentrum, zárt kapus mérkőzés

Tiszakécskei LC – Termálfürdő FC Tiszaújváros 5 – 0(2 – 0)

Tiszakécskei LC: Molnár- Oláh(Pál), Fülöp, Kiprich, Farkas – Gyurján(Ternován), Pongrácz, Horváth Att., Simon(Szabó) – Albert(Horváth Ad.), Kalmár(Galacs)

FC Tiszaújváros: Tóth Cs.- Vincze, Kristófi(Kerekes), Gelsi, Pap, Bussy, Csoszánszki(Tóth S.), Lőrincz(Tóth Á.), Márton(Csernák), Bene, Vámos(Lakatos)

gólszerzők: Kalmár a 13.-, Simon a 17.-, Ternován a 64.-, Szabó a 81.-, Pál a 88. percben

kiállítva: Bussy a 39.- és Vincze a 89. percben

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC: A találkozó összképe alapján teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Egy nagyon jól felkészített gárdával találkoztunk. Ennek tudatában is léptünk pályára. Az elején megleptek bennünket az agresszív letámadásukkal, de időben korrigáltunk és megszereztük a vezetést. Soknak tűnik az 5-0, de emellett még rúgtunk három kapufát és számos helyzetet kihagytunk.

Gerliczki Máté vezetőedző, FC Tiszaújváros: Ha az eredményből indulunk ki, akkor nincs miről beszélni. A Tiszakécske erősebb játékosokból áll. Nekünk egy fiatal csapatunk van és megpróbáltunk futballozni itt is. Úgy gondolom, hogy ez a hozzáállás a szurkolóink számára is szimpatikus. A harmadik bekapott gólig ezt megvalósítottuk, még emberhátrányban is.

Szép volt fiúk! Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

fotó forrása: Kécskei Krónika(Sipos Bence)