Győzelmet ért Albert bombagólja

Szervezett, jó csapat ellen lépett pályára a Tiszakécskei LC gárdája az NB III-as bajnokság 29. fordulójában. A Kisvárda Master Good II elleni találkozót Albert Ádám gyönyörű gólja döntötte el.

  1. alkalommal lépett pályára tétmeccsen Kalmár Ferenc tiszakécskei mezben. Ez alkalomból a Kisvárda II elleni mérkőzés előtt Nyilas Elek, a Tiszakécskei LC szakmai igazgatója köszöntötte egy egyedi mezzel, amelyre a 100-as szám volt vasalva.

Kalmár a meccsen ezúttal gólt nem szerzett, de pengés megoldásai akadtak bőven a 68. percben történő lecseréléséig.

A mérkőzésen a Tiszakécskei LC nagy fölényben játszott, az ellenfél sokáig nem tudott helyzetekig jutni, viszont rendkívül fegyelmezetten védekeztek. Ezzel meg is akadályozták azt, hogy nagy lehetőségeket dolgozzon ki a kécskei csapat. A zárt védekezésnek végül Albert Ádám találta meg a nyitját, labdarúgónk 18 méterről eresztett meg hatalmas bombát, ami a felső lécről a kapuba vágódott. Albert a mai napon a gólján kívül is nagyon jól játszott, méltóan a 10-es mezhez.

A Kisvárda II erejét az is mutatta, hogy amikor a TLC megszerezte a vezetést, tudtak váltani. Onnantól kezdve veszélyesebben játszottak. Gólt viszont már nem tudtak szerezni, így maradt az 1-0 és a tiszakécskei győzelem.

2021.04.14. NB III Keleti csoport 29. forduló, Tiszakécske Városi Sportcentrum, zárt kapus mérkőzés

vezette: Bálint Attila (Vrbovszki Pál, Németh Balázs)

Tiszakécskei LC – Kisvárda Master Good II 1 – 0(0 – 0)

Tiszakécskei LC: Molnár – Oláh, Fülöp, Kiprich, Farkas(István)- Ternován(Pál), Pongrácz, Horváth Att., Simon(Horváth Ad.)- Albert(Zvara), Kalmár(Galacs)

Kisvárda Master Good II: Odyntsov- Czene, Avetisyan, Vass, Czérna(Honchar), Szőr, Gyüre(Sikorszki), Luscsik, Szentes(Riznychenko), Savchenko(Kiriukhin), Kramár(Biro)

gólszerző: Albert a 66. percben

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC: Nagyon szervezett, jó csapat ellen játszottunk. Erre is készültünk. Nem véletlen, hogy az NB III Keleti csoportjában lévő utánpótlás együttesek közül ők állnak a legjobb helyen. A meccs összképe alapján megérdemelten nyertük meg a bajnokit. Az első félidőben több lehetőségünk volt. Sajnos, ezek kimaradtak. A második félidőben igyekeztünk a zárt védekezésüket átlövésekkel hatástalanítani. Ennek köszönhetően tudtuk egy nagyon szép góllal megszerezni a vezetést. A csapat megmutatta ismét, hogy mekkora szíve van és, hogy milyen keményen tud dolgozni. Nehéz akadályon vagyunk túl, de egy állomással megint közelebb vagyunk célunkhoz.

 Kocsis János asszisztensedző, Kisvárda Master Good II: Nem okozott csalódást csapatunk. Jól feltérképeztük a Tiszakécskét. A mérkőzés a mi elképzeléseink szerint alakult. Az első félidőben némi mezőnyfölénye volt az ellenfélnek, de nagy helyzetekben ez nem mutatkozott meg. Ebben az időszakban mi hagytuk ki a legnagyobb helyzetet. A második játékrészben, ahogy haladt az idő ellenfelünk fölé nőttünk. Ekkor már veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Sajnos, egy szépségdíjas gólt kaptunk, egy olyan periódusban, amikor nem volt benne a játékban, hogy a hazaiak gólt szerezhetnek. Ennek ellenére utána is bizonyítottuk, hogy van tartásunk. A végén beszorítottuk őket és voltak lehetőségeink. Jelesre vizsgáztunk küzdeni tudásból.

Csapatunk újabb három pontjával már 74 pontos, 10 pont előnyben van az aktuális fordulóban a Jászberényt legyőző BVSC-Zugló előtt.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

fotó forrása: Kécskei Krónika, Sipos Bence