Még egy lépéssel közelebb!

Úgy látszik, ha Tiszakécske-Balassagyarmat, akkor 1-0. Négyszer játszottunk a nógrádiakkal a közelmúltban és mindig szoros mérkőzésen 1-0-ra győztünk.

Borongós, igazi futballidőben játszotta le csapatunk a szerdai bajnokit a Sportcentrumban. Az ellenfél a találkozó előtt negyedik helyen álló Balassagyarmati VSE volt. A BVSE az elmúlt öt meccséből egyszer sem kapott ki. Nehéz meccs várt a kécskei fiúkra, s így is történt…

A vendégek szervezetten, támadólag léptek fel már a találkozó elején. Az első félidőben teljesen kiegyenlített játékot láthattunk, kevés igazán nagy helyzettel. A legveszélyesebb lehetőségünk egy szabadrúgásból született: Simon Márk találta telibe a felső lécet. Gólt érdemelt volna a precízen elvégzett lövés.

A második félidőben egyre nagyobb nyomást helyezett gárdánk a gyarmatiakra, akiknek csupán négy cserejük volt a mezőnybe. Nagy Sándor az 53. percben hármas cserével frissítette csapatunkat, aminek meg is lett az eredménye. A vendégek ereje egyre csak fogyott, s a 70. percben Kalmár Ferenc bevette Iváncsics kapuját.

Feri megszerezte 6. gólját visszatérése óta. Összességében pedig már 26-nál jár a bajnokságban. Pontot érő gólt szerzett vasárnap Egerben, most pedig három pontot érőt. Ha a lelátón lett volna a B-Közép, biztosan szólt volna a régi rigmus: ,,Kalmár Feri, Kalmár Feri” De ami késik, nem múlik!

2021.04.28. Tiszakécske Városi Sportcentrum, NB III Keleti csoport 32. forduló

zárt kapus mérkőzés, vezette: Borbás Bottyán Aurél(Flinta Zoltán, Minda Gábor)

Tiszakécskei LC – Balassagyarmati VSE 1 – 0 (0 – 0)

Tiszakécskei LC: Molnár- Oláh, Fülöp, Kiprich, Farkas- Simon(Ternován), Pongrácz(Zvara), Horváth Att., Pál(Gyurján)- Albert(Horváth Ad.), Galacs(Kalmár)

Balassagyarmati VSE: Iváncsics- Benkő-Bíró, Király O.(Tóth O.), Molnár, Fejes, Lami, Szita(Kicsi), Király Á., Pallagi, Tóth L., Nagy(Erdélyi)

gólszerző: Kalmár a 70. percben

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC:

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, nem véletlenül állnak a balassagyarmatiak a negyedik helyen a bajnokságban. A legutóbbi öt mérkőzésükből négyet megnyertek, egyen pedig döntetlent játszottak. Szervezet csapat, igaz, hogy kevesen vannak, de sokat tettek azért, hogy ez a mérkőzés nehéz legyen. Az első félidőben jobban is játszottak, mint mi, de jól tudtunk cserélni. A vasárnap, szerda, vasárnap ritmusban nagyon fontos az, hogy figyeljünk arra, hogy a játékosaink frissebbek legyenek, a pihentebb játékosokat többet játszassuk. Úgy gondolom, hogy a meccs képe alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, és ez nekünk fontos is volt, hogy tudjunk a célunk felé robogni, mert a bajnokságot szeretnénk megnyerni. Hátra van még hat forduló, és nehéz mérkőzések várnak még ránk. Ez a csapat ma megmutatta, ha nem is játszottunk nagyon jól, hogy van szíve, és addig mentek, addig küzdöttek, míg meg lett a három pont.

Nagy Tibor vezetőedző, Balassagyarmati VSE:

Azt gondolom, hogy az első perctől kezdve jól játszottunk, főleg az első félidőben. Hetek óta nagyon sok mérkőzést játszunk, és tisztában voltunk azzal, hogy el fogunk fáradni. Nekünk az a legnagyobb problémánk, hogy nincs cseresorunk. Tizenketten vagyunk, ebből kell megoldani a mérkőzéseket. A 65. perctől már kezdtek elfáradni a játékosaink, de nem tudtunk abba a posztba belenyúlni. Többen a vírusból jöttek vissza, így várható volt, hogy a végére elfáradunk. Büszke vagyok a fiúkra, mert a bajnok ellen – mert a Tiszakécske biztosan megnyeri a bajnokságot – egy nagyon jó mérkőzést játszottunk.

Még hat mérkőzés van hátra. 10 ponttal vezetünk a BVSC-Zugló előtt. A képlet egyszerű: Ha nyerjük a következő három mérkőzésünket, akkor a BVSC eredményeitől függetlenül Mezőkövesden már bajnokok lehetünk! (Ha esetleg közben pontokat veszítene a BVSC, akkor még hamarabb.)

Legközelebb Tiszafüreden lép pályára csapatunk május 2-án.

Mindent bele fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotó forrása: Sipos Bence, Kécskei Krónika)