Kiváló játékkal kerültünk közelebb a bajnoki címhez

Újra szurkolók előtt játszhatott labdarúgó csapatunk, s akik kilátogattak a Sportcentrumba vasárnap délután, biztosan nem bánták meg: Nagyon jól játszott a kécskei csapat.

Ragyogó futballidőben, újra szurkolók előtt játszhatott labdarúgó csapatunk, amely abban a tudatban léphetett pályára, hogy szombaton az üldöző BVSC-Zugló vereséget szenvedett Kisvárdán. Így a 8 pontos előnyt 11 pontosra lehetett növelni az esetleges győzelemmel.

Ennek szellemében mentek előre becsülettel Nagy Sándor tanítványai. A mérkőzés elejétől a végéig őszinte támadófocit láthattak a nézőtéren helyet foglalók. Az ellenfél helyezésétől függetlenül, a tavaszi szezont egyik legjobb játékát láthattuk Pongráczéktól. Hogy miért? Nem volt üresjárat. Támadás-támadást ért. Tajti Norbertnek nem akadt dolga a kécskei kapuban.

Szebbnél-szebb gólokat, megoldásokat láthattunk, s a találatok mellett Zvara Dávid kapufája is élményszámba ment.

A találkozó egyik legszebb jelente az volt, amikor Simon Márk átengedte a megítélt büntető elvégzését Kalmár Ferencnek, ezzel is segítve csapattársát a gólkirályi címért folytatott harcban. Feri be is lőtte a 11-est, még Márk sportszerűségből, emberségből vizsgázott jelesre. Kalmár a mai két góljával fellépett a góllövőlista élére.

Oláh Máté és Pongrácz Viktor is szép gólt szerzett, de Gyurján Bence nyerte a mai napon a ,,gólszépségversenyt”. Újra 11 pont az előny! Ha csapatunk szerdán nyer Mezőkövesden, háromfordulóval a vége előtt, meg lesz a bajnoki cím és a feljutás!

2021.05.09. Tiszakécske Városi Sportcentrum, NB III Keleti csoport 34. forduló

165 néző, vezette: Leél-Őssy Ádám (Kulcsár Dániel, Szarvas László)

Tiszakécskei LC – Salgótarjáni BTC 5 – 0(2 – 0)

TLC: Tajti- Oláh, Fülöp(Csáki), Kiprich, Farkas- Gyurján, Pongrácz(Zvara), Horváth Att.(Horváth Ad.), Simon(Ternován)- Albert(Pál), Kalmár

SBTC: Végh- Bata, Hegedűs(Bocsi), Fülöp A., Szeles, Horváth M., Bakos, Simó A., Petrezselyem, Köböl(Simó L.), Skulka(Boros)

gólszerzők: Kalmár az 51. és a 62. percben, Oláh a 11.-, Pongrácz a 33.- és Gyurján a 67. percben

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC: Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy parádés meccset játszottak a fiúk. Az, hogy szurkolók is voltak a lelátón mindenképpen plusz motivációt adott a csapatnak. Azt azért el kell mondanom, ha rúgunk egy gólt, akkor nem állunk meg, hanem még egyet és még egyet szeretnénk rúgni. Ez volt, amikor sikerült, de olyan is előfordult, hogy nem. Ezúttal sikerült. Összességében azt mondhatom, hogy ezt a mérkőzést úgy hoztuk le ahogyan kellett. Várjuk az utolsó pontokat, hogy el tudjuk érni a célunkat.

Lakatos Béla vezetőedző, SBTC: Osztálykülönbség volt a két csapat között a mai napon. Ehhez gratulálok a hazaiaknak! Mi megyünk tovább a saját útunkon, hiszen céljaink eléréséhez, még komoly feladatok várnak ránk. Végig mezőnyfölényben játszott a Tiszakécske, uralták a meccset. Mi ismét kaptunk beadásokból gólokat, amit nem igazán sikerül elkerülnünk. El kell felejteni gyorsan ezt a mérkőzést, mert nyakunkon a szerdai meccs, remélhetőleg akkor nagyobb esélyünk lesz a győzelem megszerzésére. 

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

(fotó forrása: Sipos Bence, Kécskei Krónika)