Bajnok lett a Tiszakécskei LC!

A Mezőkövesd Zsóry FC második csapata ellen a mai napon megszerzett három bajnoki pont azt jelenti, hogy három fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította elsőségét a tiszakécskei labdarúgó csapat.

A csapat megkoronázta egész éves teljesítményét a mai 3-1-es győzelemmel. Számítottunk rá, hogy nem adja könnyen a pontokat a sereghajtó, így is lett. Az első félidőben nagyot küzdöttek a matyóföldiek, veszélyes támadásokat vezettek, keményen, néha már-már agresszívan mentek bele a párharcokba és a vezetést is megszerezték Burai Erik révén.

Még az első félidőben sikerült egalizálni. Gyurján Bence gyönyörűen tekerte be a játékszert a kövesdi kapuba, s innentől egyre komolyabb kécskei mezőnyfölény alakult ki. A második játékrészben már nem volt esélye a hazai kékeknek. Kalmár Ferenc és Pál András is betalált. Így alakult ki a 3-1-es végeredmény, ami a bajnoki címet is meghozta! Kalmár újabb góljával már 29 találatot számlál. Az üldözője a BVSC-s Murai is betalált így 28 góllal ott van a sarkában. A következő fordulóban egymással is farkasszemet nézhetnek a pályán.

A nyáron újra az NB II-ben szaladhatnak ki a fiúk a pályára!

2021.05.12. Mezőkövesd Városi Stadion, NB III Keleti csoport 35. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC II – Tiszakécskei LC 1 – 3 (1 – 1)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Kemenes – Iszák, Sike, Baranyi, Burai, Tóth D. (Budai), Horváth T. (Földvári), Varjas, Juhász Á., Takács, Lekli (Gíber)

Tiszakécske: Tajti – Oláh, Csáki(Fülöp), Kiprich, Farkas- Gyurján(Pál), Pongrácz(Galacs), Horváth Att., Simon(Zvara)- Albert(Horváth Ad.), Kalmár

Gólszerző: Burai, ill. Gyurján, Kalmár, Pál

Takács Péter edző, Mezőkövesd II: Gratulálok a Tiszakécskének és sok sikert kívánok nekik az NB II-ben. Ezen a meccsen főleg az első félidőben kiselőadást tartottunk kontrajátékból az első helyezett ellen, ötször álltunk a kapussal szemben, de a Tiszakécske azért is lett bajnok, mert nagyszerű kapusa van. Fiatal játékosaimra nagyon büszke vagyok, mert ez több volt, mint tisztes helytállás. (forrás: boon.hu)

Nagy Sándorral, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk a mérkőzés után:

Milyen érzés bajnoknak lenni?

Szenzációs!

A mérkőzést hogyan értékeled?

Talán most nem is olyan fontos, hogy milyen játékkal nyertünk. Azt kértem a fiúktól, hogy mindegy hogyan, csak nyerjük meg ezt a meccset. A lényeg, hogy megcsináltuk. Beütöttük az első adódó meccslabdát. Tiszakécskének a nyártól újra NB II-es csapata lesz! Az NB III teljes mezőnyét nézve; a 60 induló csapat közül mi biztosítottuk be elsőként az NB II-es tagságunkat.

Elkezdődött az ünneplés?

Ahogy vége lett a mérkőzésnek kijött a feszültség a fiúkból. Meg is érdemlik a sikert. Ma még ünneplünk, holnap már készülünk a BVSC ellen, hiszen az nagy rangadó lesz, az első a második ellen.  Ráadásul az őszi vereségünk miatt van egy kis restanciánk ellenük. Szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül lettünk mi a bajnokok. Egyébként is szeretnénk a hátralévő mérkőzéseinket is megnyerni.

Szeretnék köszönetet mondani Szíjj László tulajdonos úrnak, aki lokálpatriótaként a csapat mellett áll és biztosította nekünk a feltételeket ahhoz, hogy sikeresen szerepelhessünk, szeretném megköszönni Dr. Polyák József elnök úrnak, hogy végig támogatott bennünket, ugyancsak köszönetet mondok Nyilas Elek, szakmai igazgatónak és Kislőrincz György sportigazgatónak, akik mindent megtettek azért, hogy nyugodt körülmények között dolgozhassunk. Szintén köszönettel tartozom Káli Tibornak, aki technikai vezetőként és játékosként is sokat tett a sikerhez. Szeretnék köszönetet mondani az edzői stáb összes tagjának, mindenkinek, aki klubnál a TLC sikerérért dolgozik és végül, de nem utolsó sorban minden szurkolónak, aki támogatott bennünket és szorított értünk a szezon során!

Szeretnék egy személyes üzenetet is megfogalmazni: Tavaly nyáron lelkileg nagyon mélyen voltam, amikor idekerültem Tiszakécskére. Mostanra viszont elmondhatom, hogy egy új családra leltem itt. Ennek köszönhetően idővel visszatért a régi Nagy Sanyi. Az elmúlt nyáron megbántottam valakit, aki nagyon fontos volt az életemben. Ezúton is szeretnék tőle bocsánatot kérni!

Amikor idejöttél, az első interjúdban az mondtad: Itt csak két út lehetséges, ha a csapat feljut a menny vár rád, ha nem sikerül a küldetés, a pokol. Ilyen az edzősors. Most már kimondhatjuk: Sikerült.

Köszönöm szépen a jó Istennek!

TLC