Bajnokcsapatként győztünk a rangadón

Bajnokhoz méltó teljesítménnyel, hajtós, izgalmas mérkőzésen nyert 1-0-ra a Tiszakécskei LC a második helyen álló BVSC-Zugló ellen az NB III Keleti csoportjának 36. fordulójában.

Ezen a mérkőzésen látható volt, hogy miért ez a két gárda áll a tabella első két helyén a pontvadászatban. A játék képe, a párharcok keménysége és a színvonal alapján már-már NB II-es találkozóra emlékeztetett a rangadó, amely kécskei rohamokkal kezdődött. Rögtön a találkozó elején egy szép kécskei összjáték után Kalmár Ferenc találta magát szembe a BVSC kapusával, de laposan, középre tartó lövését magabiztosan hárította Horváth Gábor.

A támadásaink a 23. percben értek góllá. Csáki Róbert egy bal oldali szögletet követően ellentmondást nem tűrően érkezett a kapu elé, s fejelt a hálóba. Robi keretünk egyik azon játékosa, aki a legrégebb óta viseli a Tiszakécske mezét. Ez a jelenet legszebb napjait idézte. Nagyon szurkolunk neki, hogy állandósítani tudja jó formáját és végre elkerüljék a sérülések. Igaz, ezúttal is sérülés miatt kellett lecserélni, miután önfeláldozóan védekezve összefejelt az ellenfél egyik játékosával.

A második félidőben a BVSC is több lehetőséget alakított ki. A védelmünk azonban állta a sarat, s így maradt az 1-0. Sikerült visszavágni az őszi vereségért, egyszersmind újra bizonyítani, hogy miért is a TLC a bajnok. A 14 pont előny rendkívül tekintélyt parancsoló, erődemonstráció.

A bajnokin a szurkolók is kitettek magukért, szólt a ,,Hajrá Kécske!” Örömteli újra együtt örülni a sikereknek a zárt kapus találkozók után.

  1. május 16. NB III Keleti csoport 36. forduló

Tiszakécske Városi Sportcentrum, 275 néző, vezette: Kovács Gábor Péter (Nagy Márk, Vrbovszki Pál)

Tiszakécskei LC – BVSC-Zugló 1 – 0(1 – 0)

Tiszakécskei LC: Tajti- Oláh, Csáki(Kiprich), Fülöp, Farkas- Gyurján(Ternován), Horváth Att., Horváth Ad.(Pongrácz), Simon(Galacs)- Pál, Kalmár(Albert)

BVSC-Zugló: Horváth G.-Májer, Tóth, Szilágyi, Simon, Balázs(Komódi), Balogh M., Ladányi, Kovács, Fisli(Pintér)

gólszerző: Csáki a 23. percben

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC: Így kell lehozni egy rangadót, ez egy átlag feletti meccs volt. Két nagyon jó csapat játszott egymással. Úgy gondolom, hogy mi egy picivel többet tettünk a győzelemért és megérdemelten nyertünk. Az utolsó két mérkőzésünkön is győzni szeretnénk!

Balogh Béla labdarúgó, BVSC-Zugló: Küzdelmes meccs volt, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. A Tiszakécske berúgta azt, ami adódott neki, sajnos mi kihagytuk. Összességében úgy gondolom, hogy ez egy X-es meccs volt, de mivel nem rúgtuk be a helyzeteinket, így a Tiszakécske megérdemelte a győzelmet.

Következik május 23-án a Sényő Carnifex FC elleni idegenbeli összecsapás!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotó forrása: Sipos Bence, Kécskei Krónika)