Káli Tibor másodszor lett megyei gólkirály

Káli Tibor az elmúlt szezonban a Tiszakécskei LC technikai vezetőjeként első csapatunk sikeréért dolgozott az ,,íróasztal mögött”, s amikor kellett a pályán is segített a bajnokcsapatnak. Emellett a megyei első osztályú gárdánk meghatározó labdarúgójaként 23 gólt (+1-et az NB III-ban) szerzett az elmúlt bajnoki szezonban, s ezzel megszerezte a gólkirályi címet, amelyet legnagyobb szurkolójának, az édesapjának ajánl.

Káli Tibor úgy lett gólkirály a Bács-Kiskun megyei I. osztályban, hogy 23 mérkőzésen játszott, s ezeken a találkozókon lőtte meg 23 gólját. Emellett nyolcszor pályára lépett az NB III Keleti csoportjában is.

Tibi már a 7. szezonját fejezte be klubunkban május végén, s összesen 124 gólt szerzett az elmúlt évek során tétmeccsen a Tiszakécske első, illetve második csapataiban!

Idén Tibi a gólkirályi cím mellett kapott egy még nagyobb ajándékot is az élettől, hiszen megszületett kislánya, Boglárka.

 Hogyan emlékszel vissza erre a szezonra?

Sikeres évet tudhatok magam mögött, hiszen technikai vezetőként és játékosként is bajnokcsapat tagja lehettem. Emellett a megyei I. osztályban is derekasan helyt álltunk, főként a tavasszal. Ha nem rontjuk el az őszt, még parádésabb szezonunk lehetett volna! Egyéni szempontból örülök a gólkirályi címnek; 35 évesen szereztem meg. Akikkel harcban voltam ezért a címért, mind az élmezőny csapataiban játszottak. Az, hogy nekem ez sikerülhetett nagyban köszönhető a játékostársaimnak. Nélkülük nem sikerült volna. Az utolsó három meccsen Bagi Gábor edzőnk is kérte a többieket, ha lehetőségük van rá, segítsenek engem a gólszerzésben.

A megyei I. osztályú csapat sikeres tavaszi szezonjában óriási segítséget jelentettek a visszajátszók, valamint azok a fiatal tehetségek, akik valósággal berobbantak a felnőttek közé.

 Voltál már korábban gólkirály a megyei I. osztályban?

Igen, a Bölcskei SE színeiben a Tolna megyei első osztályban, még a 2008-2009-es szezonban. Akkor Dunaújvárosba jártam Főiskolára és ezen a közeli településen hódolhattam a futball iránti szenvedélyemnek. 41 gólt szereztem abban a bajnokságban.  Később Tiszakécskén a megyei II. osztályban is voltam gólkirály 50 találattal.

Korábban többször láthattunk a Bács-Kiskun megyei válogatottban is Vanó Sándor irányítása alatt. Tartanak még összetartásokat a megye legjobbjainak?

Kétévente tartják meg ezt a megmérettetést a megyei válogatottaknak. Én kétszer utazhattam el ezzel a megyei válogatott csapattal erre a tornára. Nem olyan régen beszéltem Sanyi bával, aki gratulált a gólkirályi címemhez. Nem gondolom, hogy nekem még játszanom kellene ezeken a megmérettetéseken. Jöjjenek a fiatalok! Vannak nagyon jó fiatal játékosok a megyében, akik megérdemlik, hogy bizonyítási lehetőséget.

Folytatod a megyei I. osztályban a következő szezonban is?

Ezt még nem döntöttem el. Nem is tudom rá a választ. Nyilván az NB II miatt is több feladatom lesz, illetve a családommal is szeretnék több időt eltölteni.

 Mit vársz a következő NB II-es bajnoki szezontól?

 Remélem, hogy jó csapatunk lesz ott is, és hosszú ideig megragadunk majd a honi második vonalban.

 Hamarosan kezdődik a labdarúgó Eb. Követni fogod?

Minden világeseményt várok. Jó lenne, ha a magyar válogatott egy olyan szép eredményt érne el, mint öt éve. Azt sajnálom, hogy Szoboszlai nem játszhat. Én úgy látom, hogy benne hatalmas potenciál van. Mindenesetre: Hajrá Magyarok!

 TLC