Erősödik a keret, még várható egy-két igazolás

Nyilas Elek a Tiszakécskei LC szakmai igazgatója adott interjút a tiszakecskefoci.hu számára.

 

Milyen játékosok érkeztek a Tiszakécskei LC keretéhez?

Holczer Ádám rutinos kapus, aki Paksról érkezett, előtte védett a Ferencvárosban és a Soroksárban is. Több NB I-es és NB II-es mérkőzéssel a háta mögött várjuk tőle a stabilitást a védelembe. Vachtler Csaba érkezett Kaposvárról, aki jelentős NB I-es és NB II-es múlttal rendelkezik és a védelem több posztján bevethető. Végső Előd Zalán Nyíregyházáról került klubunk kötelékébe. Ő fiatal, 2000-es születésű labdarúgó, nagy reményekkel várjuk a tiszakécskei helytállását, hosszú távon is segítségünkre lehet. Farkas András Kazincbarcikáról érkezett, korábban már a látókörünkbe került, hiszen kecskeméti származású. Most sikerült leigazolnunk, így hazatérhetett Bács-Kiskun megyébe. Benke Áron Hollandiából került hozzánk, aki szerepelt a Puskás Akadémia utánpótlás csapataiban is. Ő a fiatalszabályba is belefér, de reméljük, hogy a korától függetlenül kiharcolja a csapatba kerülést teljesítményével.  Erdei Carlo Alex Kaposvárról igazolt Tiszakécskére, ő a középpályán a játékmester szerepkört töltheti be. Korábban az NB I-ben is megfordult már.

Továbbra is szeretnénk még egy-két játékost igazolni bizonyos posztokra, de nem kapkodunk, hiszen a keret masszivitása már megvan.

Mi a következő időszak felkészülési programja?

Szombaton Debrecenben már edzőmérkőzést játszunk, utána szerdán Monorra megyünk, majd az azt követő szombaton a Mezőkövesd lesz az ellenfelünk idegenben. Annak a mérkőzésnek a másnapján indulunk a szlovéniai edzőtáborba. Ott is három edzőmeccsünk lesz, kedd-csütörtök szombat ritmusban. Azt követően érkezik haza a csapat Tiszakécskére, ahol július 25-én, főpróbaként a Dunaújváros ellen lépünk pályára a Sportcentrumban.

Mi a véleménye a bajnokság sorsolásáról? Mint kiderült az ETO FC Győr otthonában kezdünk augusztus elsején, majd jön a Nyíregyháza Spartacus FC.

 A sorsolás nyilván jelent valamit, de abból a szempontból nincs sok jelentősége, hogy minden csapatnak mindenkivel meg kell mérkőznie. Minden meccset le kell játszani. Úgy gondolom, hogy ha megfelelő a felkészülés és kellően megerősödött a keret, akkor bárkivel nagy önbizalommal vehetjük fel a versenyt.

TLC