Nem ért pontot a szervezett játék

A döntetlen igazságosabb lett volna a találkozó összképét tekintve az NB II-es visszatérésünk alkalmával, amikor is az ETO FC Győr otthonában szenvedtünk 1-0-s vereséget.

Nagy Sándor legénysége derekasan helyt állt Győrben. A találkozón nem mutatkozott meg, hogy újonc lenne a TLC. Mellesleg az 1. fordulóban mindhárom feljutó vereséget szenvedett: III. Kerület – Budafok 0-4, Kecskeméti TE – Budaörs 2-3.

A hazai csapat nem tudott huzamosabb ideig mezőnyfölényt kialakítani. A mérkőzés egyes periódusaiban veszélyesebben játszott a TLC, azonban érvényes gólt nem sikerült szerezni. Ellenben a hazaiak Bacsa révén kihasználták egyetlen komolyabb védelmi megingásunkat.

A mutatott játék biztató, reméljük hazai pályán a Nyíregyháza ellen már sikerül ponttal vagy pontokkal gazdagodni.

2021.08.01. I. forduló, Merkantil Bank Liga NB II

WKW ETO FC GYŐR–TISZAKÉCSKEI LC 1–0

Győr, ETO Park, 1000 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Kulman Tamás)

ETO FC GYŐR: Fadgyas – Kovács K., Fodor, Lipták, Barna – Bagi, Toma, Szimcso (Óvári 88.), Vitális – Priskin (Berki 91.), Bacsa (Kulcsár 71.). Vezetőedző: Klausz László

TISZAKÉCSKE: Holczer – Vachtler, Végső, Csáki, Farkas N. – Albert Á. (Pál A. 64.), Horváth Att. (Kalmár F. 83.), Kovács B. (Benke 77.), Simon M. (Galacs 83.) – Beliczky, Gyurján (Erdei C. A. 64). Vezetőedző: Nagy Sándor

Gólszerző: Bacsa (41.)

Klausz László (vezetőedző, ETO FC Győr): Nagyon nehéz mérkőzés volt abból a szempontból, hogy az ellenfélből nem tudtunk komolyabban készülni. Ettől függetlenül mi nem az ellenféllel akartunk foglalkozni, amit el is mondtam a játékosoknak, hanem a saját játékunkkal. Azt gondolom, amit az utolsó két hétben hoztunk, akár edzésen, akár felkészülési mérkőzésen, azt ma is tudtuk hozni. Amiatt vagyok egy kissé csalódott, mert több helyzetet is kidolgoztunk, amiből többet kellene értékesíteni, de első mérkőzésnek egy 1-0-s győzelem megfelelő.

Nagy Sándor (vezetőedző, Tiszakécskei LC): Szervezetten és a taktikai utasításokat betartva játszott a csapatunk. A győriek előre ívelgették a labdákat. Ennek ellenére, sajnos olyan szituációból kaptuk a gólt, amilyenre készültünk. Nekünk is megvoltak a helyzeteink. Úgy gondolom, hogy szabályos gólt nem adtak meg nekünk. A döntetlen igazságosabb lett volna a játék képe alapján, de ezt most elvette tőlünk a sors. Bízunk benne, hogy máskor majd visszaadja.

fotók forrása: kisalfold.hu/Huszár Gábor