A középpálya erőssége lehet Kovács Barnabás

A 18 éves Kovács Barnabás 12 NB I-es mérkőzésen és 4 Magyar Kupa találkozón is pályára lépett már korábbi klubjában, a Zalaegerszegben. Győrben már tiszakécskei mezben is bemutatkozott és jó játékkal hálálta meg Nagy Sándor vezetőedző bizalmát.

Hol futballoztál idáig?

Dunaújvárosban nevelkedtem, ott futballoztam az utánpótlás csapatokban, majd Zalaegerszegre kerültem, ahol az NB I-ben is pályára léphettem. Dunaújvárosban az NB III-ban több mint 50 felnőtt bajnoki mérkőzésen játszhattam. U19-es magyar válogatott kerettag voltam a tavalyi, zalaegerszegi idényem során.

Milyen benyomásokat szereztél eddig Tiszakécskén? Mire lehet képes ebben a szezonban csapatunk?

Nagyon pozitívan csalódtam, mióta Tiszakécskére kerültem, hiszen profi körülmények között készülhetünk, futballozhatunk. Úgy gondolom, hogy nagyon jó lesz a csapatunk, ha jól összeszokunk és mindenki a tudása legjavát nyújtja. Szerintem az NB II-ben is meghatározóak tudunk lenni és meglepetéseket is okozhatunk. Nyilván először az lesz a legfontosabb, hogy a bentmaradásunkat biztosítsuk, aztán ha az megvan, nézhetünk minél előbbre.

Úgy látom, hogy a szlovéniai edzőtábor alatt rengeteget fejlődött a csapat játékban, támadásban és védekezésben egyaránt. Ehhez kellett az is, hogy kiváló csapatok ellen játszhattunk.

Milyen poszton futballozol?

Zalaegerszegen 6-os és 8-as pozíciókban játszottam, de régebben Dunaújvárosban előrébb is futballoztam irányítóként. Igazából teljesen mindegy, hol játszok, ha az edző számít rám.

Hogyan vezetett Tiszakécskére az utad?

A zalaegerszegi vezetőkkel való egyeztetés után döntöttünk úgy, hogy fejlődésem szempontjából nagyon jól jönne egy-két NB II-es szezon, a több játéklehetőség miatt is. Így került képbe a Tiszakécskei LC.

TLC