Vasárnap este a Dorogi FC lesz az ellenfél a Sportcentrumban

A Merkantil Bank Liga NB II 6. fordulójában a bajnokságot jól kezdő Dorogi FC lesz az ellenfelünk a Tisza partján.

A Dorogi FC jelenleg az előkelő 5. helyen áll a pontvadászatban. Három győzelmet és két vereséget számlál. Legutóbb kikapott Budafokon, de előtte legyőzte a Szegedet, a III. Kerületet és a Békéscsabát is, a listavezető Nyíregyházától csak szoros meccsen kapott ki. A válogatott szünet előtt ez lesz az utolsó bajnoki mérkőzés, mindkét csapat számára rendkívül fontos lesz a három pont megszerzése.

A találkozóval kapcsolatosan megkerestük Virágh Ferencet, a Tiszakécskei LC megbízott vezetőedzőjét:

Az irányításoddal egyszer már legyőztük a Dorogi FC-t 2019-ben. Most is sikerülhet?

Már akkor is egy nagyon jól szervezett csapat volt a dorogi, próbáltunk ellenük eredményes taktikát megvalósítani, ami sikerrel párosult. A mostani viszont egy teljesen más mérkőzés lesz. Ez a dorogi gárda szervezettebbnek és stabilabbnak tűnik, mint akkor. Nem véletlen a 9 szerzett pontjuk és a lőtt góljaik magas száma sem. Azonban szeretnénk megmutatni szurkolóinknak, hogy több van bennünk. Ennek már Szegeden az elmúlt hétvégén mutattuk jeleit. Azt szeretnénk, hogy minél többen buzdítsanak bennünket a siker elérése érdekében. Legutóbb Szegeden a mérkőzés végén a maroknyi tiszakécskei szurkolótábor megtapsolt bennünket, ami nagyon jól esett a játékosoknak. Ez feltölti a csapatot és önbizalmat ad a továbbiakra.

Hogy vannak sérültjeink? Kik azok, akikre sérülés miatt nem számíthatsz a Dorog ellen?

Labdarúgóink nagyon jól készültek a héten és örömteli, hogy az edzéseinkre több sérültünk is vissza tudott térni. Ők már beszálltak a közös munkába és külön is gyakoroltak. Mindezzel együtt a következő játékosokra sérülés miatt még nem számíthatok: Albert Ádám, Csáki Róbert, Horváth Adrián, Pongrácz Viktor és Farkas András. Beliczky Gergő Békéscsabán sérült meg, ő vállműtét előtt áll. Előreláthatólag az őszi szezonban már nem léphet pályára. Az ő pótlásuk nehézséget okoz, de az egészséges játékosainkban is maximálisan bízunk, jelenleg ők alkothatják a legerősebb tiszakécskei csapatot és bízunk benne, hogy sikeresen veszik fel a harcot vasárnap a Sportcentrumban a dorogiak ellen.

meccstörténelem:

Három másodosztályú bajnoki mérkőzés szerepel a statisztikában teljesen kiegyenlített mérleggel: 1 győzelem, 1 vereség és 1 döntetlen szerepel a csapatok neve mellett. 2019 novemberében győztük le a dorogiakat idegenben Puskás Zoltán és Gréczi Gábor góljaival. Akkor csak Lénárt Tomás tudott Varga Ádám kapujába lőni. Abból a csapatból jelenleg Oláh Máté, Csáki Róbert, Gréczi Gábor, Zádori Krisztián és Horváth Adrián keretünk tagja. Érdekesség, hogy akkor is Virágh Ferenc irányította a csapatunkat.

szurkolói információk:

A hatályos kormányrendelet értelmében a mérkőzésre kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal lehet belépni. A védettségi igazolványt a bejáratoknál ellenőrzik. Kérjük szurkolóinkat, hogy a személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány is legyen náluk!

Látogassunk ki minél többen a Sportcentrumba és biztassuk a csapatot! Hajrá Kécske!

(montázs forrása: magyarfutball.hu)

TLC