Hazatértem Bács-Kiskun megyébe

A Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgó csapatának vezetőedzőjével, Visinka Edével beszélgettünk a pályafutásáról, a tiszakécskei tapasztalatairól, a Kecskeméti TE elleni megyei derbiről és még sok másról…

Hol futballoztál játékos pályafutásod során?

Labdarúgóként játszottam a korábbi BEK győztes Crvena Zvezda csapatában, amelyre úgy tekintek, mint pályafutásom csúcsa. Jugoszláv kupagyőztes vagyok. A Zvezda mellett futballoztam a Rad Belgrad csapatában 4 szezonon keresztül, szintén a szerb első osztályban. Emellett a Mladost Apatin gárdájában is játszottam, amelyre azért emlékezem nagy örömmel, mert a szülőfalum Szilágyi mellett található a klub székhelye. Gyerekként anno ott kezdtem el a labdarúgást a vajdasági Szilágyi Törekvésben.  Később légióskodtam még Izraelben és Izlandon is.  A 90-es években másfél évet futballoztam az NB II-es Beremenden, majd Kecskeméten töltöttem el szép éveket, ahol edzői pályafutásom is elkezdődött.

Melyek edzői pályád főbb állomásai?

Hét évig edzősködtem a Hírös Városi klubban, ebből öt évet az első csapat pályaedzőjeként, előtte kettőt pedig az utánpótlásban. Ezt követően a Diósgyőr pályaedzője volt, majd a Puskás Akadémia utánpótlásában és az NB III-as felnőtt csapat mellett dolgoztam. Legutóbb az NB II-es Csákvár vezetőedzője voltam. A ,,B” és az ,,A” licencet a Szerb Labdarúgó Szövetségében szereztem meg, a Pro licencet, pedig Telkiben, a magyar edzőképzőn három évvel ezelőtt.

Mi volt a fő oka Tiszakécskére szerződésednek?

Nagy motiváció volt számomra, hogy visszakerüljek a profi futball vérkeringésébe, hiszen ez az a közeg, ahol jól érzem magam. Itt vannak a céljaim, amiket szeretnék megvalósítani. Pont jókor jött a tiszakécskei megkeresés. Sok szállal kötődöm Bács-Kiskun megyéhez, hiszen idevalósi a párom, itt éltem a gyermekeimmel, valamint sok barátom, kedves ismerősöm lakik itt. Sok embert ismerek korábbról Tiszakécskéről is.

Milyen ismereteid vannak a tiszakécskei futball múltjáról?

A 90-es években a Tiszakécske volt NB I-ben és NB II-ben is. Rengeteg sztorit ismerek erről az időszakról. Aztán tudom, hogy később évekre eltűnt a település labdarúgó csapata profi futball térképéről. A fellendülést az új tulajdonos érkezése hozta el, amikor is a klub a megyei I. osztálytól feljutott az NB II-be. Nagyon örülök neki, hogy Bács-Kiskunnak újra két csapata van a honi második vonalban. Úgy gondolom, hogy a Tiszakécske arra hivatott, hogy stabil NB II-es középcsapat legyen. Szeretném ezt tettekkel is bizonyítani, valamint azt is, hogy a csákvári tavalyi gyengébb szereplés nem az én szakmai hibáim miatt következett be, hanem több balszerencsés tényező együttes hatása miatt.

Ismerted korábbról a TLC jelenlegi keretének tagjait?

A tiszakécskei keretet nagyjából ismertem. Több labdarúgóval is dolgoztam már együtt korábban. A keret elég bő, de nagyon motivált labdarúgók alkotják. Vannak tehetséges fiataljaink is. Nagyon rendes srácok, itt az egó nem létezik, csapatként kell kijönnünk a gödörből. Be szeretnénk bizonyítani, hogy többre vagyunk hivatottak. Mióta megérkeztem azt tapasztalom, hogy a srácok nagyon jól dolgoznak.

Eddigi tapasztalataid a klub berkeiben?

Minden feltétel adott a jó szerepléshez. Mind infrastrukturálisan, mind a háttérstáb munkáját tekintve ideálisak a feltételek a jó szerepléshez. Az nagyon tetszik, hogy mindenki racionálisan gondolkozik. Mindenki segítőkész a kéréseim irányába. Szeretném a szorgalmamat beletenni a közös munkába.

Amikor Csákváron dolgozotál, az ottani labdarúgó csapat kifejezetten szép, támadófocit játszott. Itt is ez a cél?

Valóban az a hosszú távú célom, hogy nézőcsalogató, szép focit játsszunk. Ehhez azonban idő kell. Biztató, hogy sok jó képességű labdarúgónk van. Azt szeretném elérni, hogy minél többet járassuk a labdát a földön. Először azonban stabilizálni kell a gárdát, hiszen az NB II gyilkos bajnokság, sok egyforma képességű csapattal.

Mi a véleményed a Magyar Kupa sorsolásáról?

Szerettem volna először egy megyei csapat ellen játszani, hiszen vannak sérülésből visszajövő labdarúgóink, akiknek szükségük van játékpercekre, hogy újra formába lendüljenek. Mindezek mellett örömteli, hogy a címvédő látogat Tiszakécskére. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de nem fogunk fehér zászlóval felmenni a pályára. Bízom benne, hogy a mérkőzésig tovább fejlődünk és szép számú nézősereg ellőtt lépünk majd pályára.

Az őszi szezonban még megyei derbi is vár ránk. Milyen várakozásaid vannak a KTE elleni bajnokival kapcsolatban?

Pikáns mérkőzés lesz. Büszke vagyok a KTE-s múltamra. Ismerjük és tiszteljük egymást a jelenlegi kecskeméti stábbal is. Nyilván ez is csak egy meccs a sok közül, de plusz motivációt jelent, hogy a KTE-t legyőzzük. Kiélezett, szoros mérkőzés várható.

TLC