Becsülettel helyt állt csapatunk a címvédő ellen

A két méter magas Diaby az Újpest nyerő emberének bizonyult. Csapatunk derekasan küzdött, de a 0-3-as végeredmény reális, a mérkőzés összképét tekintve.

Régen voltak ilyen sokan a Sportcentrumban, igazi futballhangulatban játszhatott a két csapat a Tisza partján. Labdarúgóink nagy kedvvel, bátran kezdték a mérkőzést és nagyon jó volt egyszerre a pályán látni ennyi támadót a Tiszakécskei LC színeiben. Kalmár, Albert, Pál és Zádori is kezdett.

Az első negyed órában nagyon jól mozgott csapatunk, a 16. perctől azonban egyre nagyobb lett az újpesti nyomás, s volt egy aduász is Michael Oenning mester kezében: Abdoulaye Diaby, aki tarthatatlan volt. A két méter magas nigériai játékos, méreteihez képest is lenyűgöző súlypont emelkedéssel van megáldva. Az összes fejpárbajt megnyerte a hazai és a vendég kapu előtt is.

Beridze kihagyott egy tizenegyest, Tajti Norbert nagy védésének köszönhetően, majd a 38. percben egy Antonov szabadrúgás után Diaby csapott le a labdára és vágta be a hálóba.

A második félidő újpesti fölénnyel folytatódott, Diaby az 53. percben fejjel is gólt szerzett. A harmadik gólért kár, hiszen azután, hogy Tajti Norbert addig parádésan védett adott egy ajándék labdát Beridzének, aki nem hibázott.

Ezt követően visszavett a tempóból az Újpest, mi pedig nem tudtuk az első félidőben nyújtott teljesítményt megismételni. A végére kicsit ellaposodott a meccs. Csáki Róbert 89. percben történt kiállítása már nem befolyásolt semmit. Összességében nem érheti negatív kritika a kécskei fiúkat. Bízzunk benne, hogy most már a bajnokságban is megjön az áttörés és jönnek pontok!

 

2021.09.18. Magyar Kupa III. forduló

Tiszakécskei LC – Újpest FC 0–3 (0–1)

Tiszakécske, 750 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Ring Kevin)

Tiszakécskei LC: Tajti N. – Vachtler, Végső, Kiprich D. (Oláh M., 14.), Csáki, Gyurján B. (Uzoma, 59.) – Albert Á., Horváth A., Pál (Kovács B., 59.) – Zádori (Szalay Sz., 66.) , Kalmár F. (Simon M., 66.)

Újpest FC: Pajovics (Banai, 76.) – Pauljevics (Simon K., 58.), Kastrati, Kutrumbisz (Csongvai, 62.), Diaby, Antonov – Croizet (Stieber Z., 58.), Mack (Katona, 58.), Mitrovics – Viana, Beridze

Gólszerző: Diaby (0–1) a 38., Diaby (0–2) az 53., Beridze (0–3) a 60. percben

Kiállítva: Csáki R. a 89. percben (második sárga után)

Visinka Ede, vezetőedző TLC: Megérdemelten nyert az Újpest, ez nem kérdés. Nagyon jó egyéniségeik vannak. Próbáltunk kellő ellenállást tanúsítani. Az első félidőben a kapusunk hárított egy tizenegyest, ám a szabad- és szögletrúgásoknál mindig fölényben voltak a lilák. Gratulálok az Újpestnek, mert teljesen megérdemelten nyertek, de nem vagyok elégedetlen a csapatunk játékával, mert mutattunk szép dolgokat, jól küzdöttünk.

Michael Oenning, vezetőedző Újpest FC: Nem volt egyszerű mérkőzés, örülök a továbbjutásnak. A Tiszakécske nagyon jó napot fogott ki. Nem adták fel a játékosai egy percre sem a küzdelmet. Még akkor sem, amikor a második gól után már lehetett tudni, hogy megszerezzük a továbbjutást.

Szép volt fiúk! Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika)