Fordított a Szentlőrinc a Sportcentrumban

Jól kezdett Visinka Ede csapata az első félidőben a Szentlőrinc ellen. A második játékrészben azonban két fejes góllal fordítani tudott a Baranya megyei gárda. 

Jól kezdődött a mérkőzés csapatunk számára a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában, hiszen bátor játékkal leptük meg ellenfelünket. A fölényünk a 34. percben érett góllá, amikor Szalay Szabolcs a hálóba lőtte a labdát egy jobb oldali beadást követően. Ezt követően tovább támadott a TLC, Heffler Norbert Szalay Szabolcs jobb oldali beadása után majdnem megduplázta a Kécske előnyét.

A második félidőben már egy támadóbb Szentlőrinc lépett a pályára. Az 51. percben Miroszlav Grumics érkezett ellentmondást nem tűrően a kécskei kapu elé, és Holczer kapujába fejelt (1–1). Csapatunk már nem tudta megismételni az első félidőben nyújtott játékát. A mérkőzés csattanóját Mervó Bence szolgáltatta, aki csereként beszállva, az első labdaérintéséből gólt fejelt a 88. percben. A Szentlőrinc ezzel a góllal megnyerte a mérkőzést, és továbbra is őrzi veretlenségét, a Tiszakécskei LC első győzelme pedig még várat magára.

TISZAKÉCSKEI LC–SZENTLŐRINC SE 1–2 (1–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos)
TISZAKÉCSKEI LC: Holczer – Uzoma, Kiprich D. (Pál A., 82.), Csáki, Oláh M. – Gyurján (Vachtler Cs., 65.), Pongrácz (Albert Á., 65.), Heffler N., Erdei C. – Kovács B., Szalay Sz. (Kalmár F., 72.)
SZENTLŐRINC SE: Prokop – Erdélyi B., Keresztes, Tamás L., Németh M. – Harsányi I. (Cenaj, 74.), Havas, Biben (Kiss-Szemán, 74.), Szinanovics (Kovács M., a szünetben) – Törőcsik P. (Jancsó A., a szünetben), Grumics (Mervó, 87.)
Gólszerző: Szalay Sz. (34.), ill. Grumics (51.), Mervó (88.)


Visinka Ede, vezetőedző Tiszakécskei LC
: Sajnálom, hogy kikaptunk, mert szerintem nem volt benne a mérkőzésben. Tudtuk, hogy a Szentlőrinc nagyon kemény ellenfél, hasonló módon nyerte meg az eddigi meccseiket. A mai napon mi akartunk futballozni, kezdeményeztünk, és nem érdemeltünk vereséget, az biztos. Ha azt mondom, hogy győzelemszagú volt, akkor keveset mondok. Sokkal bátrabban kell bizonyos szituációkban reagálnunk elöl is és hátul is, akkor tudunk majd elindulni felfelé a tabellán. Egy pozitív eredmény sokat segítene.


Marian Sluka, vezetőedző Szentlőrinc SE
: Az első félidőben egyértelműen a hazai csapat uralta a játékot, nem ismertem fel a csapatomat. Nem az az akarat volt a pályán, amely az elmúlt fordulókban mindig jellemzett minket. Nem tudtunk labdát tartani, nem voltunk agresszívak. A kapott gól aztán felébresztett bennünket, és magunkra találtunk. Onnantól kezdtünk játszani, úgy érzem, megérdemelten fordítottuk meg a mérkőzést. Ennek a csapatnak van tartása, megérdemelten győztük le a feljavuló Tiszakécskét.

Csapatunk szeptember 29-én délután újra pályára lép az NB II-ben, hétközi fordulóban. Szerdán a Budaörs lesz az ellenfél idegenben. Szurkoljunk akkor is a csapatnak!

Továbbra is Hajrá Kécske!

(fotók: Sipos Bence, Kécskei Krónika)

TLC