Hősiesen küzdött csapatunk tíz emberrel, de nem sikerült pontot szerezni

A Merkantil Bank Liga NB II 11. fordulójában a Soroksár SC látogatott a Sportcentrumba, s aratott 3-2-es győzelmet. A találkozóra rányomta a bélyegét a korai kiállítás, amelynek köszönhetően emberhátrányban futballozott csapatunk a mérkőzés nagy részében.

Nagyon rosszul indult a mérkőzés a Tiszakécskei LC számára, hiszen már a 14. percben büntetőhöz jutottak a vendégek. Oláh Máté rántotta le a soroksári játékost, ami után hátvédünk a kiállítás sorsára jutott. A büntetőt a 15. percben Kovác Alan értékesítette magabiztosan. 0-1.

Az ember- és gólhátrányba kerülő csapatunk nehéz helyzetbe került.  Az első félidőben nagy fölényben játszott a Soroksár, azonban adódó lehetőségeit nem tudta értékesíteni. Ez a futball örök törvényszerűsége szerint meg is bosszulta magát: a 45. percben sikerült egyenlítenünk: Erdei Carlo ívelt jobb oldalról középre. A kapu ellőtt kavarodás alakult ki, a labda Csáki Róbert elé került, aki azt a léc alá lőtte. Döntetlen eredménnyel mehettek szünetre a küzdő felek. 1-1.

Lipcsei Péter vezetőedző alaposan felrázhatta a szünetben a csapatát, mert a második félidőre úgy jöttek ki, mintha ,,vért ittak volna”.  A tiszakécskeiek tíz emberrel állták a rohamokat, egészen az 54. percig, amikor Lovrencsics Balázs maradt teljesen üresen a 16-oson belül. Zavartalanul lőhetett a kapu bal oldalába. 1-2.

A soroksári nyomás a gól után is tovább folytatódott, aminek köszönhetően Hudák Martin is betalált egy bal oldali szögletet követően a 63. percben. Némileg szerencsésen került Hudák elé a labda, a kapu torkában csupán bele kellett érnie és máris gólnak örülhettek. 1-3.

Ezt követően hősies hajrát nyitott csapatunk. Nem látszott, hogy melyik gárda játszik emberhátrányban. A 65. percben Heffler Norbert egy 19 méterről, középről elvégzett szabadrúgásból szépített. 2-3.

A gól után tovább mentek előre a hazai játékosok, kockáztatva az egyenlítésért. A hosszabbításban még Tajti kapus is előrejött egy szabadrúgásnál, hátha sikerül gólt szerezni. Végül ő rúgta a kapu fölé a labdát. Ez volt a bajnoki utolsó momentuma. A vendégek elvitték a három pontot a Tisza partjáról.

2021.10.03. Merkantil Bank Liga NB II 11. forduló, Tiszakécske Városi Sportcentrum

Tiszakécskei LC–Soroksár SC 2–3 (1–1)

Tiszakécske, 250 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Albert István, Bede Tamás)

Tiszakécskei LC: Tajti – Uzoma (Vachtler), Csáki, Kiprich (Farkas A.), Farkas N., Oláh – Heffler (Galacs), Pongrácz, Kovács B. (Szalay), Erdei – Pál (Horváth A.)

Soroksár SC: Varga Á. – Hudák, Redzic (Ladányi), Pászka, Gyömbér, Kovác (Gengeliczki), Haris, Valencsik, Korozmán, Ternován, Lovrencsics

Gólszerző: Csáki (45. perc), Heffler (65. perc) ill. Kovác (15. perc, büntetőből), Lovrencsics (54. perc), Hudák (63. perc)

Kiállítva: Oláh (15. percben)

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Nyolcvan percet emberhátrányban játszottunk, becsülettel harcoltak a gyerekek. Hősiesen csúsztak, másztak. A kiállítást nem tudom megítélni. Így döntött a játékvezető. Utána jól küzdött a csapat, amire büszke vagyok. Egy erős ellenfél ellen tudtunk kétszer is visszajönni a meccsbe, úgyhogy nagyon büszke vagyok a srácokra. Ha maradtunk volna tizenegyen képesek lettünk volna megnyerni a mérkőzést.

Lipcsei Péter vezetőedző, Soroksári SC: Elsősorban szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen két vereség után sikerült megszereznünk a három pontot. meg kell dicsérnem az ellenfélt is, hiszen tíz emberrel is helyt álltak, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó Tiszakécskét vertünk meg. Ennek a csapatnak nem ott van a helye a tabellán és remélem, hogy feljebb is fognak kerülni és elkerülnek a veszélyzónából. Nekünk a legfontosabb az volt, hogy behúzzuk ezt a három pontot, hiszen nagyon görcsös volt már a csapat. Örülök, hogy győzelemmel abszolváltuk ezt a meccset és most lesz két hetünk, hogy rendeződjünk.

A bajnokság mezőnyére két hét szünet vár a válogatott játéknapok miatt. Csapatunknak is jól jöhet ez az időszak, hiszen Visinka mesternek több ideje lesz csiszolni a taktikát, formálni, alakítani gárdánkat. Legközelebb október 17-én, Ajkán lépnek pályára labdarúgóink.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)