Megvan az első győzelem!

A Merkantil Bank Liga NB II 14. fordulójában Csákváron lépett pályára labdarúgó csapatunk, ahol szervezett, jó futballt bemutatva, nagyot harcolva megszerezte szezonbeli első győzelmét a Tiszakécskei LC.

Két döntetlen és tizenegy vereség után újra győzelemnek örülhettünk! Csapatunk már a Diósgyőr ellen jó játékot produkált, de azon a meccsen még nem jött ki a lépés. Most viszont sikerült megszerezni a három pontot.

Visinka Ede gárdája az első perctől nagy nyomást helyezett a hazai csapatra. Sorra jöttek a tiszakécskei szögletek. Látszott a fiúkon, hogy ha törik, ha szakad itt ma más nem nyerhet. Első félidei fölényünket jól mutatta a 0-7-es szögletarány. Sőt, a játékvezető úgy vetett véget az első félidőnek, hogy éppen a nyolcadik szögletünket lőhettük volna.

Az áttörést a nyolcadik szögletünk hozta meg a második félidő elején: A bal oldali sarokrúgás után az ötösön pattogó labdát Kiprich Dávid lőtte a hálóba, 0–1. Érdekesség, hogy Kiprich korábban Csákváron futballozott. Emellett Visinka Ede csapatunk vezetőedzője is a Fejér megyeieket irányította az elmúlt két szezonban.

A második félidő fennmaradó részében továbbra is a mi akaratunk érvényesült. A 3-11-es szögletarány több mint beszédes. A mérkőzés végén a csákváriak mindent egy lapra feltéve rohamoztak. Holczer bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy három ponttal a zsebben távozzunk. A meccslabdát a 94. percben Pál András hagyta ki. Pongrácz remekül ment el a bal oldalon és centerezett, de Pál kihagyta a ziccert. Szerencsére a kihagyott lehetőség nem bosszulta meg magát. A hármas sípszó után győzelemnek örülhettünk!

2021.10.31. Merkantil Bank Liga NB II, 14. forduló

AQVITAL FC CSÁKVÁR–TISZAKÉCSKEI LC 0–1 (0–0)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Oláh Gábor (Baghy Csaba, Vörös Dániel)

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Major G. (Vaskó, 84.), Tányéros Á., Dulló, Bencze M. – Mészáros D. (Bakos Sz., 61.), Ominger (Kalmár B., 76.) – Mim (Murai, 76.), Kártik, Torvund (Molnár R., 61.) – Takács T.

Tiszakécskei LC: Holczer – Vachtler, Csáki, Kiprich D., Farkas A., Uzoma – Oláh M. (Csősz, 69.) –  Kovács B., Erdei C. (Pongrácz, 81.), Heffler N. (Pál, 90.) – Kalmár F. (Zádori, 69.)

Gólszerző: Kiprich D. (0–1) az 50. percben

Mónos Tamás vezetőedző, Aqvital FC Csákvár: Rendkívül csalódott vagyok. Az első félidőben nem voltunk elég élesek, bátrak, a szünet után pedig egy pontrúgásból gólt kaptunk. Azt követően futottunk az eredmény után, de még egyenlítenünk sem sikerült.

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Rendkívül harcos mérkőzésen vagyunk túl. Nagyot mentek a srácok. Mindenki hős a szememben. Remélem, ez a győzelem áttöri a gátat és elindulunk felfelé.

Csapatunkra legközelebb a listavezető Vasas vár a bajnokságban. Eddigi pontjainkat kivétel nélkül mind idegenben szereztük, itt az idő, hogy borítsuk a papírformát és a Sportcentrumban is eredményesek legyünk!

Aki teheti szurkoljon a csapatnak az angyalföldiek ellen a helyszínen!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap)