Jön a listavezető!

A Merkantil Bank Liga NB II 15. fordulójában a Vasas FC csapatát fogadja a Tiszakécskei LC a Sportcentrumban. A nagy múltú angyalföldi gárda nem gyakorta lép pályára Tiszakécskén tétmérkőzésen, így igazi futballünnep várható. Hajrá Kécske!

A Vasas ebben a szezonban is a feljutást tűzte ki célul. Idén eddig rendkívül jól szerepelnek a bajnokságban. Jelenleg öt mérkőzés óta veretlen Kuttor Attila vezetőedző csapata. Legutoljára szeptember 26-án az ETO FC Győr vendégeként szenvedtek vereséget. Győzelmekből viszont annál többet számlálnak. Legutóbb október 31-én 5-0-ra verték a jó erőkből álló Dorogi FC csapatát.

A Vasas az első, még mi a tabella utolsó helyén állunk. A fővárosi piros-kékek a találkozó egyértelmű favoritjai, mi azonban szeretnénk meglepetést okozni.

Nem könnyíti meg Visinka mester helyzetét, hogy házi gólkirályunk Kalmár Ferenc sérüléssel bajlódik. A héten nem tudott edzeni. Még nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza. Kalmár mellett Beliczky Gergő, Simon Márk és Horváth Adrián sérült.

A bajnoki mérkőzés előtt Visinka Ede, a Tiszakécskei LC NB II-es csapatának vezetőedzője nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak:

Sok munkával telt a hét, de jó hangulatban. Tapasztaltuk, hogy csákvári győzelmünkkel átszakadt egy gát. Végre megéreztük a győzelem ízét. Egész héten a Vasasra készültünk. Rendkívül jó csapatról van szó. Vezetik a bajnokságot, jó eséllyel pályáznak a feljutásra. Egyértelműen ők a holnapi bajnoki esélyesei, elég a tabellára pillantani. Ennek ellenére szeretnénk meghúzgálni az oroszlán bajszát.

meccstörténelem:

Két első osztályú bajnoki mérkőzés szerepel a közös statisztikában. Ezeket a bajnoki mérkőzéseket az 1997/1998-as bajnoki szezonban játszották. Mindkétszer Vasas siker születetett. Az NB II-ben eddig négyszer játszottunk egymás ellen; három Vasas győzelem és egy döntetlen a mérleg.  Az az 1-1-es döntetlen 2018. szeptember 26-án született, egy jó mérkőzésen a Sportcentrumban (alább az MLSZ TV videója). A gólunkat dr. Kardos Norbert szerezte büntetőből. Azon a meccsen kezdőként szerepelt együttesünkben Csáki Róbert, Oláh Máté és Horváth Adrián is, illetve csereként pályára lépett Gréczi Gábor is. Ők jelenleg is a TLC keretének tagjai.

Összességében nagy Vasas fölényről árulkodik a statisztika, még sohasem győztük le a budapesti csapatot.

szurkolói információk:

A Sportcentrum kapui egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyitnak. Belépés kizárólag személyi, lakcímkártya és védettségi igazolvány bemutatásával lehetséges!

A vendégszurkolók a Strand utca felőli bejáratnál léphetnek be a szektorukba!

Hajrá Kécske! Mindent bele fiúk!

TLC

(felső fotó forrása: vasasfc.hu)