Bravúros győzelmet arattunk a listavezető ellen!

Rendkívül jól futballozott Visinka Ede vezetőedző csapata a Merkantil Bank Liga NB II 15. fordulójában a bajnokaspiráns angyalföldiek ellen. A szervezett játéknak és a hősies küzdelemnek három pont lett a jutalma. 

Nagyon jól kezdett fehér mezes hazai csapatunk a vasárnap kora délutáni bajnoki mérkőzésen, és ez láthatóan meg is lepte az első helyen álló angyalföldieket. Sorra vezették akcióikat a kécskeiek, s lelkesedésük a 23. percben érett góllá. Zádori Krisztián szerzett labdát a felező vonalnál, majd Heffler Norberthez passzolt, aki óriási sprintet vágott ki. A Vasas védői nem tudták szerelni, így nagyjából húsz méterről lőhetett kapura. Tökéletesen eltalálta a labdát, ami védhetetlenül csapódott a léc alá. Jovának esélye sem volt a hárításra. 1–0.

 

A gól meglepte a piros-kékeket, s a félidő végéig már nem is tudtak változtatni a játékukon. A kécskeieknek ezután is voltak még veszélyes támadásai.

A második félidő elején óriási elánnal kezdett a Vasas. Csapatunk beszorult a saját kapuja elé, de  kapufánál tovább nem jutottak a vendégek. Feczesin a 49. percben célozta meg a kaput veszélyesen a jobb oldalról, de lövését bravúrral ütötte kapufára Holczer. Ez volt a Vasas legnagyobb helyzete a második játékrészben.

A tiszakécskei labdarúgók hősiesen küzdöttek, és megérdemelten szerezték meg a három bajnoki pontot.

2021.11.07. LABDARÚGÓ NB II 15. FORDULÓ

TISZAKÉCSKEI LC–VASAS FC 1
–0 (1–0)
Tiszakécske,Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Belicza Bence Péter, Sinkovicz Dániel)
Tiszakécskei LC: Holczer – Uzoma, Farkas A.(Farkas N. a 82. p.), Kiprich D., Csáki, Vachtler – Kovács B.(Benke a 70. p.), Erdei C.(Pongrácz a 82. p.), Oláh (Csősz, 64.) – Heffler N.(Gyurján a 70. p.), Zádori

Vasas FC: Jova – Szivacski, Silye, Otigba, Iyinbor Hidi M. (Márkvárt, 34.), Pátkai(Szatmári a 79. p.), Berecz, Hinora (Pekár a 79. p.)– Radó (Bobál G., 62.), Feczesin


Gólszerző: 
Heffler N. (23.)

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC:  Nem választottunk valami szép taktikát, ezt elismerem, de annál hatékonyabb volt. Az is igaz, hogy a Vasas sokszor beszorított minket és sikerült megúsznunk egy-két kényes szituációt. Heffi betalált, ahogy kell, a tanult jobbosával. Hősiesen küzdöttek a srácok. A második félidőben taktikát váltott a Vasas és veszélyesebb lett az ívelgetéseivel, de úgy éreztem, ezeket könnyebben tudtuk hatástalanítani. Nagyon-nagyon örülök. Az elmúlt hetekben a játékosok nagyon jól dolgoznak, mindenki egy irányba húz. Megyünk tovább! Lesz egy kéthetes szünet, fújunk egyet, aztán dolgozunk tovább. Van még öt mérkőzés idén, reméljük, hogy kihozzuk belőlük a maximumot!


Desits Szilárd asszisztens edző, Vasas FC:
 Gratulálok a hazai csapatnak, amit elterveztek, azt maximálisan végrehajtották. A második félidőben felborult a pálya. Megvoltak a lehetőségeink, de nem jöttek be. Egy olyan csapat, amelyik bajnokságot akar nyerni, nem adhat egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek. Nemcsak szövegben, tettekben is bizonyítani kell! Teljesen mindegy, hogy milyen körülmények vannak. Az kevés, hogy csak játszogatunk, belekényelmesedtünk a magunk kis futballjába és ebből most ez jött ki.

Legközelebb november 21-én Siófokon játszik a bajnokságban csapatunk. Bízzunk benne, hogy ott is sikeresek leszünk!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence / Kécskei Krónika)