Pont nélkül maradtunk a Balaton-parti ködben

Nem alakult jól csapatunk számára a 16. forduló, hiszen 4-1-re kikaptunk Siófokon, még a közvetlenül előttünk álló csapatok győzelemnek örülhettek. Fájó a vereség, hiszen jól indult a mérkőzés, de a második félidőben többet hibáztunk, mint a hazaiak.

2021.11.21. Merkantil Bank Liga NB II 16. FORDULÓ

BFC Siófok–Tiszakécskei LC 4–1 (0–0)

Siófok, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Vörös Dániel)

BFC Siófok: Szmola – Polényi, Jagodics B., Varjas Z., Varga B. – Megyesi M. (Krausz, 67.), Szakály A. (Szakály D., a szünetben) – Cipf (György N., 83.), Eördögh A., Kiss B. (Balogh B., 67.) – Horváth P. (Farkas G., 87.)

Tiszakécskei LC: Holczer – Vachtler (Pongrácz, 74.), Csáki, Kiprich D. (Farkas N., 56.), Farkas A. (Horváth A., 74.), Uzoma – Kovács B. (Benke, 68.), Erdei C., Oláh – Zádori, Heffler N. (Gyurján, 68.).

Gólszerző: Eördögh A. (51.), Cipf (67. – 11-esből), Horváth P. (70.), Szakály D. (79.), ill. Kovács B. (54.)

,,Amilyen jól jött az egyik, olyan rosszul a másik csapatnak a kéthetes válogatott szünet. Nem vitás, az utóbbi időszakban gödörbe kerültek a siófokiak, akik ötmeccses nyeretlenségi sorozattal a hátuk mögött várhatták a sereghajtó elleni fellépését. Ezzel szemben a Tisza–partiak az előző két mérkőzésüket kapott gól nélkül nyerték meg minimális különbséggel, ráadásul legutóbb az élvonalba igyekvő Vasast győzték le. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az első félidőben egyik csapat sem adta fel a szervezett védekezést, a percek unalmas mezőnyjátékkal teltek, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A szünetben a legnagyobb kérdést az jelentette, hogy a mérkőzést vajon be tudják-e fejezni a csapatok, hiszen egyre jobban sűrűsödött a köd és csökkent a látótávolság.

A játék az irreális körülmények ellenére folytatódott, de nem is akárhogy: az 51. percben előnybe került a siófoki csapat, majd három perccel később egy váratlan megoldásnak köszönhetően egyenlítettek a vendégek. A körülmények a folytatásban is folyamatosan romlottak, de ennek ellenére újabb tizenkét perc leforgása alatt további három gól született. Az első félidő alapján egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben, hogy bármelyik csapat ekkora különbséggel gyűjti be a három pontot, de összességében elmondható, hogy a helyzeteit remekül kihasználó BFC Siófok ilyen arányban is megérdemelten nyert.” (szöveg forrása: nso.hu)

A tiszakecskefoci.hu-nak Visinka Ede, a Tiszakécskei LC vezetőedzője nyilatkozott a mérkőzés után:

Nagyon sajnálom, hogy ilyen sima lett a vége. Nem volt benne a mérkőzés képében, hogy ilyen különbségű vereséget szenvedünk. Az első félidőben stabilan, szervezetten játszottunk. Több lehetőségünk is volt szögletekből, pontrúgásokból. A második játékrészben jött egy gyors gólváltás, aztán egy pár perces rövidzárlat, amikor az egyéni hibák miatt elment a mérkőzés.

Javítanunk kell, hiszen a hétközi fordulóban jön a megyei rangadó, ott ennél sokkal több kell!

A vereség után jó hír, hogy már szerdán újabb bajnoki mérkőzés jön. Nem is akármelyik! A megyei derbi a Kecskeméti TE ellen, villanyfényes, esti meccsen a Sportcentrumban! Aki csak teheti, az menjen ki a Sportcentrumba és szurkoljon a fiúknak!

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: nso.hu/Németh András)