Kilenc emberrel értünk el bravúros győzelmet a megyei derbin

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában Bács-Kiskun megye két legerősebb csapata mérkőzött meg a bajnoki pontokért. Rendkívül izgalmas meccsen tiszakécskei győzelem született.

Nagy kecskeméti fölénnyel telt a megyei rangadó első negyedórája, aztán egyre inkább magára talált a csapatunk. A félidő második felében már egyenlő erők harcát láthatták a nézők, kevés helyzettel. A játékrész végén jött a csattanó. Szalai buktatta Gyurjánt a tizenhatoson belül, így jutott büntetőhöz a Tiszakécske. A labda mögé Erdei Carlo állt a 45. percben és középre lőtt labdája utat talált a kapuba, egészen pontosan a kécskeméti portás lábai között.

1–0. Egygólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő újra nagy kecskeméti fölénnyel kezdődött. A kécskei fiúk a védekezésre koncentráltak. A 65. percben Csáki szabálytalansága után újra büntetőt ítélt a játékvezető. A labdát Tóth Barna rakta le a tizenegyespontra. A labdát jobbra lőtte, Holczer balra dőlt, a kapufa azonban a Tiszakécskével volt. A büntető előtt szabálytalankodó Csáki Róbert második sárga lapja miatt a kiállítás sorsára jutott.  A folytatásban tíz emberrel is hősiesen védekezett a Tiszakécske. A 81. percben Farkas Norbert hibázott a kécskei védelemben és a játékvezető újra büntetőt ítélt. Farkas Norbert második sárga lappal kiállt, a labda mögé Tóth Dániel állt, aki jobbra lőtte el a labdát, de Holczer Ádám eltalálta az irányt és bravúrral védett.

A mérkőzés utolsó tíz percében kilenc emberrel maradtunk, csúszva-mászva tartotta az eredményt csapatunk, a hatalmas attakot indító kecskemétiek ellen. A hősies védekezés kifizetődött, a TLC nyerte a Bács-Kiskun megyei derbit, nagy örömöt szerezve szurkolóinak.

Úgy látszik, ha Tiszakécske-Kecskemét, akkor 1-0 az eredmény. Csakúgy mint a pár évvel ezelőtti sorsdöntő meccseken.

2021.11.24. Merkantil Bank Liga NB II 17. forduló

Tiszakécskei LC–Kecskeméti TE 1–0 (1–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Lovas László (Buzás Balázs, Medovarszki János)

Tiszakécskei LC: Holczer – Uzoma, Csáki, Farkas A., Farkas N., Oláh G. – Gyurján (Vachtler, 70.), Erdei C. (Csősz R. 84.), Kovács B. – Heffler N. (Végső, 84.), Zádori (Szalay Sz., 90.)

Kecskeméti TE: Kersák – Buna (Katona B., 62.), Gál, Belényesi, Szalai G. – Grünwald (Bartha, 62.), Nagy K., Marsa, Szuhodovszki – Tóth B., Puskás (Tóth D., a szünetben)

Gólszerző: Erdei C. (45. – 11-esből)

Kiállítva: Csáki (66.), Farkas N. (81.)

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Szerettünk volna nyerni és meglepni a Kecskemétet. Az az igazság, hogy a két csapat nem sok meglepetést tud egymásnak okozni. Nagyon jól ismerjük egymást Szabó Istvánnal. Úgy gondolom, hogy volt szerencsénk is, amiért maximálisan megdolgoztunk. Holczer Ádám véleményem szerint 10-es osztályzaton védett. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert két ember hátrányban is hősiesen védekeztek. Le a kalappal előttük.

Szabó István vezetőedző, Kecskeméti TE: Az az érzésem, hogy ezen a mérkőzésen egy csapat akart játszani és azok mi voltunk. Óriási fölényben voltunk. Az első félidő bizonyos részeiben és a második félidőben majdnem felbillent a pálya. Nem is emlékszem ilyenre edzői pályafutásom alatt, hogy a csapatom két büntetőt is kihagy. Nagyon fáj ez a vereség, mert nem érdemeltünk azt. Sajnálom, hogy a játékosok rossz döntéseket hoztak a büntetőknél. Ilyen a futball, most már előre kell nézni.

Szép volt fiúk! Csak így tovább a következő mérkőzéseken is!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika)