Jön a ,,Közép-Tisza-vidéki derbi”!

A szomszédvárak közül szerdán Kecskeméttel mérkőztünk és emlékezetes csatában szereztük meg a három pontot, vasárnap pedig Szolnokon derül fény arra, hogy ki lesz a ,,Közép-Tisza-vidéki rangadó” győztese. Nagy mérkőzés, izgalmas futballcsemege vár ránk ezúttal is. Aki teheti szurkoljon a helyszínen a kécskei csapatnak!

A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatosan Visinka Ede, a Tiszakécskei LC NB II-es csapatának vezetőedzője nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak:

Mint ahogyan többször is elmondtam már: Számunkra minden egyes mérkőzés élet-halál harc. Ne tévesszen meg senkit, hogy a Szolnoki MÁV eredményei az utóbbi időben nem túl jók! Egy nagyon stabil csapatról van szó, akik főleg hazai pályán veszélyesek. A Tiszaligetből nem könnyű ponttal vagy pontokkal távozni. Újra igazi szomszédvári rangadó elé nézünk! Szeretnénk jó eredményt elérni!

A szakmai stáb munkáját nem könnyíti meg, hogy többen is hiányoznak a keretből: Két csatárunk Beliczky Gergő és Kalmár Ferenc továbbra is sérült. Ráadásul a védelem vezérei közül is komoly hiányzóink lesznek Szolnokon: Csáki Róbert, Oláh Máté és Farkas Norbert eltiltás miatt hiányoznak.

A Szolnok hét mérkőzés óta nyeretlen és egyre közelebb kerülnek a kieső zónához. Emiatt is rendkívül lényeges lesz számukra az utolsó helyen álló Tiszakécske ellen a három pont megszerzése. A mi csapatunk továbbra is azért küzd, hogy felzárkózzon a mezőnyhöz. Minden egyes mérkőzés létkérdés számunkra. Ezek miatt az előzmények miatt is egy nagyon kemény, izgalmas rangadó várható Szolnokon. Bízzunk benne, hogy folytatjuk a pontok gyűjtését és tovább kapaszkodunk felfelé!

Meccstörténelem:

Annak ellenére, hogy nagyjából 35 km-re található egymástól a két település, kevés bajnoki mérkőzést játszottunk egymás ellen, hiszen másik megyében található a két város.  A magyarfutball.hu statisztikája mindössze öt közös NB II-es mérkőzést számlál: Két tiszakécskei győzelem, két döntetlen és egy vereség a mérleg. Ennek ellenére senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy igazi presztízsmeccs lesz a vasárnapi!

Legutoljára 2019. november 3-án játszottunk egymás ellen bajnoki meccset. Akkor a Városi Sportcentrumban 1-1 lett a végeredmény. A kécskei gólt dr. Kardos Norbert lőtte büntetőből.

Szurkolói információk:

A mérkőzés a hatályos járványügyi rendelkezéseknek megfelelően személyi és védettségi igazolvány bemutatásával látogatható.

Megközelíthetőség:

  • Tömegközlekedéssel
    • 6-os, 6Y-os, 7-es, 7Y-os, 8-as, 8Y-os, 27-es és 28-as autóbusszal – Tiszaliget megálló
    • 15-ös és K15-ös autóbusszal – Liget Hotel megálló
  • Kerékpárral
    • A Stadion mellett elhaladó kerékpárút kapcsolódik Szolnok kerékpárút-hálózatához, ezáltal minden irányból jó lehetőség adódik hogy két keréken érkezzenek az idelátogatók.
  • Autóval
    • GPS: 168109,20.200204
    • A 4-es számú főútról a Centrum felé lehajtva mind Budapest, mind Debrecen irányából.
    • A 32-es számú főútról a Thököly út – Ady Endre út – Pólya Tibor út – Kertész út útvonalon Jászberény irányából.
    • A Stadion 500 méteres körzetében 350 jármű részére biztosított parkolási lehetőség.

Hajrá Kécske!

(videó forrása: MLSZ TV Youtube, felső fotó forrása: szolnokimavfc.hu)