Szoros mérkőzésen, egy távoli lövés döntött

A döntetlen reálisabb eredmény lett volna a mérkőzés összképe alapján, azonban tipikus egygólos meccs volt, amelyet a vendégek nyertek meg egy átlövéssel. A Merkantil Bank Liga NB II 20. fordulójában az ETO FC Győr 1-0-ra győzött Tiszakécskén. A vereség ellenére az őszi szezon végére összeérett csapatunk és reménnyel telve várjuk a tavaszi folytatást!

Zord időjárási körülmények közepette játszották le a csapatok a mai mérkőzést. Kevés helyzet alakult ki, nagy taktikai csata zajlott. Az első félidőben az ETO masszívan védekezett.  Az első komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 23. percben Zádori ugratta ki szépen Hefflert, aki rosszul tolta meg a labdát, így kisodródott helyzetből tudott csak lőni. Labdája a kapufát találta telibe.

Farkas András a meccs egyik legjobbja volt, kihagyott ziccere ellenére. 

A mérkőzés egyetlen gólja a 28. percben esett: Vernes gondolt egyet és 20 méterről lövésre szánta el magát. Labdája védhetetlenül tekeredett a hosszú felső sarokba. A semmiből jött a vendég gól 0–1.

A gól kissé megfogta a kécskei csapatot, aminek még két komoly győri lehetőség lett a végeredménye. Előbb Lipták, majd Priskin fejelt. Előbbinél Holczer védett nagyot, utóbbinál a kapufa segítette ki a TLC-t.

A második félidőben nagy elánnal kezdett csapatunk, de a győriek masszívan védekeztek. Ebben a félidőben is kevés volt a helyzet.

Uzoma többször jól lódult meg a bal oldalon.

A mérkőzés végén szabadrúgáshoz jutott a Tiszakécske, amelynél még Holczer is előre húzódott. A labda jól is jött középre, Csáki megcsúsztatta Farkas András jól érkezett, de Fadgyas támaszkodó lábát találta telibe.

Talán, a döntetlen igazságosabb lett volna, de Vernes Richárd klasszis megoldása döntőnek bizonyult.

2021.12.12. Merkantil Bank Liga NB II 20. forduló

TISZAKÉCSKEI LC–WKW ETO FC GYŐR 0–1(0–1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 250 néző, Vezette: Takács Tamás (Belicza Bence Péter, Tőkés Róbert)

TISZAKÉCSKE: Holczer –Uzoma, Csáki, Csősz (Pongrácz 46.), Farkas A., Farkas N.(Vachtler 46.)– Erdei (Pál 86.), Kovács B., Gyurján (Simon 68.) – Heffler N.(Szalay 86.), Zádori

GYŐR: Fadgyas – Kovács K., Csonka, Lipták (Fodor 74.), Forgács – Toma, Vitális, Kiss M., Óvári – Vernes (Bacsa 79.), Priskin (Szimcsó 90.)

Gólszerző: Vernes (28.)

Nem sikerült gólt lőnünk a győri hálóőrnek.

Visinka Ede, vezetőedző Tiszakécskei LC: Sokkal jobban örültem volna egy döntetlennek. A meccs végén volt egy nagy helyzetünk, de védett a Győr kapusa. A mai napon nem volt meg bennünk az az átütőerő, ami az elmúlt hetekben jellemző volt ránk. Sajnos, egy távoli lövésből sikerült kikapnunk. Nem is nagyon emlékszem másik győri helyzetre. Minden elismerésem a játékosaim felé, mert mindent megpróbáltunk, de nem jártunk sikerrel. Szerettük volna győztesen elhagyni a pályát és méltóan lezárni az őszi szezont. Nagyon sok munka vár ránk, mindenféleképpen bent szeretnénk maradni!

Klausz László, vezetőedző ETO FC Győr: Azt a mérkőzést kaptuk, amire számítottunk. Itt elvérzett a Vasas, a Pécs és a Kecskemét is. Az első félidőt nagyon jól kontrolláltuk. Nekünk adódtak helyzeteink. A második félidő számomra is meglepetés volt, hiszen magunkra húztuk az ellenfelet. A végén kellett szerencse is, hogy ne kapjunk gólt.

Jelenleg négy pont a hátrányunk a 17. már bent maradó helyhez viszonyítva, tavasszal folytatjuk a harcot a pontokért!

Továbbra is Hajrá Kécske!

(fotók forrása: Sipos Bence, Kécskei Krónika)