Nehéz a helyzetünk, de nem reménytelen!

Nyilas Elekkel a Tiszakécskei LC szakmai igazgatójával beszélgettünk az elmúlt félszezonról és a csapat előtt álló feladatokról.

A tiszakecskefoci.hu hagyományos év végi interjúja alább olvasható:

Hogyan értékelnéd az elmúlt időszakot?

A kizárás után sikerült magabiztosan megnyerni a bajnokságot az NB III Keleti csoportjában és visszakerülni a honi második vonalba, ahol úgy gondolom, hogy helye van a Tiszakécskének. Ezt a jelenlegi helyezés ellenére is állítom. A nyári erősítés után bíztunk a sikeres őszi szereplésben, hiszen jó játékosok érkeztek hozzánk. A Transfermarkt adatai és a szakemberek véleménye alapján is erősebb ez a kécskei keret, mint amit a helyezésünk mutat. Sajnos, több okból nem sikerült eredményesen szerepelnünk. A csapathoz érkezett még Heffler Norbert, Eke Uzoma és Csősz Richárd is, továbbá a szakmai stáb is kicserélődött.

A Csákvár ellen a 14. fordulóban született meg az első győzelme a csapatunknak. Úgy gondolom, hogy az óta pozitív a szereplésünk. Nehéz helyzetben, de nem reménytelenben vagyunk! A csapat rálépett arra az útra, amelyen már eleve járnia kellett volna.

Milyen tavaszban bízol?

Elértük azt, hogy most már ,,lőtávolban” vannak az előttünk álló csapatok. Komoly munka vár ránk, hogy erősítsük az egységet és olyan tavaszt produkáljunk, hogy felejtessük az őszi kudarcokat! Azt a célt is teljesítenünk kell, hogy stabil csapattá váljon a TLC az NB II-ben! Ha úgy játszunk, ahogy az ettől a csapattól elvárható, akkor szép tavasz elé nézünk. Akkor a középmezőny végét is elérhetjük.

A csapategység és a játék jelentősen javult az ősz második felében. Tervez-e még a klub további erősítést?

Ha igazolunk, akkor csak és kizárólag minőségi labdarúgók érkezhetnek. 1-2 helyen, kizárólag posztokra még érkezhetnek játékosok. Nagy játékosmozgás nem lesz a télen. Nyilván lehetnek olyan labdarúgóink is, akik a több játéklehetőség reményében távozhatnak tőlünk.

Milyen őszt zárt az utánpótlásunk?

Az egész utánpótlás labdarúgó szakosztályban összesen, jelenleg minden csapatot figyelembe véve 172 gyermek van leigazolva Tiszakécske Város Sportegyesületébe. Az utánpótlás játékosok a labdarúgó klubnak is a szerves részei. Ezúton is szeretném megköszönni az utánpótlásban dolgozó szakemberek áldozatos munkáját, amit a klub berkeiben végeztek az elmúlt év során. Az elmúlt években Tiszakécske Város Sportegyesülete folyamatos fejlődést mutat a labdarúgó szakosztály vonatkozásában.

A városi sportegyesület jelenleg három Bozsik korosztállyal büszkélkedik (U7, U9, U11,) helyi és környékbeli gyerekek részvételével. A három korosztályt a sportegyesület elnöke Kovács Károly edzi és munkáját segíti Németh István is. Magas szinten képzik az ifjú labdarúgókat, ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt években. Az U13-as csapatunk a korábbi évektől eltérően, az MLSZ reform akciója után, kikerült a Bozsik korosztályokból. A megyei szintű mérkőzéseken játékosaink minden mérkőzést megnyertek, több alkalommal óriási különbséggel, ellenfeleink egyszer sem tudtak a bajnokság során a kapunkba találni.

A Magyar Labdarúgó Szövetség előírja, és kötelezi alapfeltételeként (NB II-es osztályban a felnőtt csapatnak) minimum négy fiú korosztály, és kettő leány csapat indítását. Tiszakécskén ez a fiúknál U13, U15, U17 és U19-es csapatokat jelent. A 2020/2021-es labdarúgó szezonban volt még U14 -es fiú csapat is, idén helyettük viszont az U13-as csapatot versenyeztetjük. Plusz vállalásként a Tiszakécske VSE  a 2021/2022-es szezonban már a megyei bajnokságban elindította U16-os fiú csapatát is Torbavecz József irányítása alatt.

Az U15-ös csapatunk az MLSZ Regionális alap bajnokság Dél-Keleti csoportjában harcol a pontokért a 2021/2022-es kiírásban. A tavalyi 2020/2021-es bajnokságban az MLSZ Regionális U-15 Dél-Keleti csoportjában a 16 induló csapatból a 10. helyen, a középmezőnyben végzett a lefújás után Szőke Géza edző gárdája.

Az U17-es fiú csapatunk nehéz helyzetben kezdte el az idei bajnokságot, az MLSZ Regionális alap U17 Dél-Keleti csoportját. Tímár Zoltán tavalyi csapatából hét alapember távozott Kecskemétre, így ez sajnos a teljesítményükön is meglátszódott. Nehéz pótolni az eligazoló játékosokat, de tavasszal mindenképpen úgy lépnek a pályára a fiúk, hogy javítsanak jelenlegi pozíciójukon.

Az U19-es fiú csapatunk az MLSZ Regionális alap U-19 Dél-Keleti csoportjának tagja. Csakúgy, mint az előző szezonban (2020/2021 MLSZ Regionális U-19 Dél-Keleti csoport) ismét dobogót érő helyen várják a tavaszt Ádám Sándor tanítványai, és merészebb álmokat dédelgetve, megcélozzák az első helyet az idei kiírásban.

Hogyan szerepelnek leány csapataink?

Óriási fejlődéssel képviselik a lányok a várost az országos MLSZ által lebonyolított leány bajnokságokban.

Az U16-os háromnegyed pályás leány labdarúgó csapatunk nagy sikert könyvelhetett el a 2020/2021-es kiírásban, az MLSZ Leány U-16 HNP Dél-Keleti csoportjában. A bajnokság végére a 3. helyezést érték el. Az idei évben a 2021/2022-es kiírásban az MLSZ Közép-Keleti csoportjában U16-os leány csapatunk pedig már a félszezont letudva, az első pozícióból, a dobogó legfelső fokáról várja a tavaszi folytatást, amihez külön gratulálunk, és kívánjuk, hogy bajnokok legyenek 2022 májusában.

A másik indított lány csapatunk az U19-es korosztályú. Itt is előre lépésről beszélhetünk, ők is a 2020/2021-es bajnokságban már győzelemnek is örülhettek a korábbi évekkel ellentétben és megmutatták, hogy az alázatos munka kifizetődő. Idén (2021/2022 Leány Regionális U-19 Keleti csoport) már szervezettebb játékkal, több győzelemmel, jó helyen várják a lányok a tavaszi folytatást. Ki kell emelni a két edző személyét, Ádám Sándort és Szőke Gézát, akik azon dolgoznak, hogy minél több lány megszeresse ezt a sportágat.

Ezúton is szeretnék a Tiszakécskei Labdarúgó Club nevében minden támogatónknak, szurkolónknak, szimpatizánsainknak egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánni! Jövőre is Hajrá Kécske!

TLC