Elkezdték a közös felkészülést labdarúgóink

A Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgócsapata elkezdte a felkészülést a bajnokság január végén esedékes folytatására.

A felkészülésről menetéről, a távozó labdarúgókról Visinka Ede vezetőedző nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak:

Az első két hétben itthon dolgozunk Tiszakécskén, ahol minden feltétel adott a munkához. Az első pár nap feladata az, hogy felmérjük a játékosainkat, miközben már a komolyabb munkát is elkezdjük, hiszen nagyon rövid idő áll rendelkezésünkre a bajnoki rajtig. Ez egy speciális helyzet a csapatok számára, mivel négy hetes a felkészülési időszak. A labdarúgóink már otthon is edzettek a kiadott program alapján.

Igyekszünk minél előbb olyan terhelést adni a játékosoknak, ami szükséges a folytatáshoz. Közben már taktikailag is készülünk az előttünk álló időszakra. Úgy gondolom, hogy tudunk építeni arra a játékra, amit az elmúlt év vége felé mutattunk. Ott a csapat elkapta a fonalat. Nagyon erős már a csapategység is. Ha ezt a csapatot, bizonyos számú minőségi játékossal meg tudjuk erősíteni, akkor ez a gárda képes lesz a bennmaradásra.

Milyen edzőmérkőzések várnak a csapatra? Lesz-e edzőtábor?

Január 15-én kettő edzőmérkőzést játszunk a KTE ellen. Január 17-én megyünk Bükre edzőtáborba, ahol szerdán a Gyirmót II ellen játszunk, majd hétvégén az ETO FC Győr lesz az ellenfél (utóbbi csapattal a bajnokságban már mindkét meccsünket lejátszottuk). Ezt követően már következik a finomhangolás a rajtra, ahol a Nyíregyháza Spartacus lesz az ellenfél Balmazújvárosban.

Örömmel látjuk újra a társak között edzeni Kalmár Ferencet és Beliczky Gergőt. Ők már teljesen felépültek?

Kalmár Ferinek december elején volt porcműtétje, már megkezdte a munkát. Beliczky Gergő a vállműtétje után már rendben van. Nagyon sokat várunk két csatárunk visszatérésétől, csakúgy mint Simon Márktól, aki ősszel sérüléssel bajlódott, de most már száz százalékos intenzitással és alázattal készülhet. Ők nagy erősségei lehetnek a csapatnak. Szintén jó hír, hogy Kiprich Dávid is várhatóan a hét második felében csatlakozhat a társakhoz. Egy-két labdarúgónk jelenleg enyhébb betegség miatt nem kezdte még el a mai napon a közös munkát.

Akikkel nem számolok már az Horváth Attila, Horváth Adrián, Gréczi Gábor, Galacs Erik, Szalay Szabolcs, továbbá Heffler Norbert sorsa még kérdéses.

Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence (Kécskei Krónika)