Már az első edzőmeccsen góllal mutatkozott be új igazolásunk

Kosznovszky Márk (19) már a Győri ETO elleni félkészülési mérkőzésen eredményesen mutatkozott be a tiszakécskei csapatban. Márk fiatal kora ellenére jelentős rutinnal rendelkezik, az MTK Budapest színeiben játszott az NB I-ben, sőt az olasz első osztályban, a Serie A-ben is pályára lépett egy mérkőzésen a felnőttek között.

Hol futballoztál idáig?

Budakalászon kezdtem el futballozni. Utána igazoltam az MTK-hoz. Ezt követően az olaszországi Parma Calcio-ba kerültem, ahol nagy örömömre bemutatkozhattam az élvonalban a felnőttek között. Nyáron jöttem haza az MTK-hoz, ahol fél évet töltöttem az NB I-ben, most pedig félévre kölcsönbe kerültem a Tiszakécskéhez.

A magyar labdarúgást követők számára a neved ismerősen cseng az utánpótlás válogatottakból is. Milyen korosztályokban játszottál címeres mezben?

U15-től U19-ig szerepeltem az utánpótlás válogatottakban. Sok szép élményre emlékezhetek vissza. Kijutottunk az U17-es Európa-bajnokságra, majd onnan a világbajnokságra is kvalifikáltuk magunkat.

Milyen pozícióban futballozol?

A középpálya bármely pontján szívesen játszom.

Mik a céljaid Tiszakécskén?

Szeretnék minél többet játszani és bennmaradni a csapattal a másodosztályban.

Ismertél valakit korábbról a kécskei keretből?

Benke Áront, aki ellen játszottam az utánpótlásban, illetve a korosztályos válogatottban csapattársak is voltunk. Visinka Ede vezetőedzőt is ismerem, hiszen játszottam csapatai ellen, amikor a Puskás Akadémia utánpótlásában dolgozott. Vele telefonon is egyeztettem, mielőtt idekerültem a csapathoz.

Milyen ismereteid vannak a tiszakécskei klubról?

Tiszakécskén még nem jártam, hiszen az edzőtáborban csatlakoztam a kerethez. Azt tudom, hogy kiválók a körülmények és sok jó edzőpályája van a klubnak.

TLC