Újpestről érkezett erősítés a védelembe

Máté Zsolt (24) belső védő, aki Bács-Kiskun megyei származású, de a fővárosban, egészen pontosan Újpesten lett profi labdarúgó. Az igazolásnak köszönhetően ismét élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos csatlakozott a Tiszakécskei LC keretéhez.

Melyek voltak pályafutásod eddigi állomásai?

Kecskeméten az SC Hírös ÉP csapatában kezdtem el futballozni, majd átkerültem a KTE utánpótlásába. 2014-ben a Budapest Honvéd akadémiájára kerültem, onnan pedig 2017-ben az Újpest FC-hez. Újpesten két évig a második csapatban futballoztam, majd 2019-ben megkaptam az első profi szerződésemet a klubnál. Ezt követően az első csapatnál játszottam két évig.

Hogyan jött a tiszakécskei lehetőség?

A két ünnep között keresett meg Visinka Ede a TLC vezetőedzője, akit már ismertem a kecskeméti időkből. Szintén onnan ismerem Kitl Józsefet is, aki a kecskeméti utánpótlásban volt edzőm. Érdekelt ez a lehetőség, hiszen váltanom kellett a több játéklehetőség reményében. Úgy gondolom, hogy az NB II jó bajnokság, erős csapatokkal, segíteni fog a fejlődésemben.

Mennyi időre szerződtél Tiszakécskére?

Fél évre érkeztem egyelőre kölcsönbe. A távolabbi jövővel egyelőre nem szeretnék foglalkozni. Most az a célunk, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk és hamar elmozduljunk a kieső zónából.

Játszottál már korábban együtt valakivel a kécskei keretből?

Marsa Leventével Kecskeméten több mint öt évig, Balázs Benjáminnal pedig Újpesten. Benjámin sokat segített Újpesten a beilleszkedésben, amikor felkerültem az első csapathoz. Még mindig az egyik legjobb barátom, ezért nagyon örültem neki, hogy újra egy csapatban fogunk játszani.

Mennyire ismerted Tiszakécskét?

Szabadszállási vagyok, azaz Bács-Kiskun megyei, ennél fogva nem ismeretlen számomra ez a közeg. Ismerem a tiszakécskei labdarúgást, ami az elmúlt években szépen fejlődött. Két napja vagyok itt, de csak pozitívumokról tudok beszámolni: jó pályák, szép létesítmény, befogadó keret.

Mit vársz az első bajnokitól?

Vasárnap kezdődik a bajnokság. Győzelemmel szeretnénk kezdeni a tavaszt, hiszen a jó rajt lökést adhatna a továbbiakra.

TLC