Nem bírta el a csapat az emberhátrányt Balmazújvárosban

Zádori Krisztián első félidei jogtalan (nem mindennapi) kiállítását követően a második játékrészben eldöntötte a találkozót a Nyíregyháza Spartacus FC.

Merkantil Bank Liga NB II 21. forduló

2022.01.30. Balmazújvárosi Városi Stadion

Nyíregyháza Spartacus FC – Tiszakécskei LC 2 – 0 (0 – 0)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Szabó B., Papucsek, Gengeliczki, Jánvári (Godwords, 85.) – Márkus (Nagy G. 85.) – Paku (Sigér Á. 45+1.), Vass P. (Kovács Á. 67.), Zamostny, Hamed (Banyoi 85.) – Novák Cs.

Tiszakécskei LC: Holczer – Balázs, Csáki, Végső, Farkas N. (Farkas A. 46.) – Csősz (Kiprich D. 63.) – Kosznovszky (Kovács B. 63.), Marsa (Máté Zs. 69.), Beliczky (Vachtler 58.), Erdei – Zádori

Gólszerző: Zamostny (53.), Kovács Á. (73.)

Piros lap: Zádori (42.)

A találkozót a nemzetisport.hu így összegezte:

Az első játékrész hajrájáig nem sok eseményt jegyezhettünk fel, egy-két kisebb lehetőség adódott mindkét oldalon. A szél egyértelműen a vendégeket támogatta ebben a félidőben, ám nem tudtak élni ezzel az eséllyel. A 42. percben egy tiszakécskei szöglet után két nyíregyházi védő összefejelt, ám a játékvezető a közelben lévő vendégjátékost, Zádorit látta vétkesnek, így kiállította!

A második félidőt így már emberelőnyben kezdte a Szpari, ráadásul a széljárás is nekik kedvezett, minden jel a hazai gól mellett szólt! Nyolc percet sem kellett várni a találatra, Vass Patrik passza után Zamostny lőtt ki a bal felső sarkot, 1–0! Cserékkel próbáltak frissíteni a vendégek, ám jelentős veszélyt nem tudtak tíz emberrel kialakítani a hazaiak kapuja előtt. A 73. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát a hazai együttes, a csereként beálló Kovács Ádám pofozott a kapuba egy kipattanót, 2–0! A hátralévő időben is a Szpari támadott, újabb gól azonban már nem született, így kétgólos győzelemmel kezdte meg tavaszi szereplését a Nyíregyháza.

Feczkó Tamás vezetőedző, Nyíregyháza Spartacus FC:  Jobban alkalmazkodtunk a mostoha időjárási körülményekhez és Paku Roland horrorisztikus sérülését is jól kezelte a csapat. Megérdemelten győztünk. Biztos vagyok benne, hogy a téli szünetben távozott ős-Szpari szurkoló, Kóróczki Lajos és Dankó László is végigszurkolta fentről a meccset. (nso.hu)

Visinkai Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Nagyon rossz pályán, rossz meccset játszottunk. Az első félidőben az egyik csapat sem találta a fogást a másikon. Ekkor a mi csapatunkat támogatta a szél, amit ki kellett volna használnunk. Sorsdöntő volt Zádori jogtalan kiállítása az első félidő végén. A második játékrészben elkerülhető gólokat kaptunk. Az ellenfél emberelőnyben már dominált és megnyerte a mérkőzést.

Mindent egybevetve bosszantó vereséget szenvedtünk. A következő fordulóban nagyon fontos mérkőzésen fogadjuk majd a Békéscsaba gárdáját, amin felejtethetjük a balmazújvárosi vereséget!

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC, fotók forrása: Nyíregyháza Spartacus FC Facebook oldala