Bravúros győzelem Szentlőrincen!

2022-ben eddig csak a Tiszakécskei LC tudott győzni Szentlőrincen. Tovább tart Visinka Ede vezetőedző csapatának kiváló formája. Le a kalappal fiúk! Hajrá Kécske!

2022.03.13. Merkantil Bank Liga NB II 28. forduló

Szentlőrinc–Tiszakécskei LC 1–2 (0–1)

Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 500 néző. Vezette: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Király Zsolt).

Szentlőrinc: Prokop – Farkas M., Hesz, Tamás L., Nagy B. – Török L., Biben (Németh B., a szünetben) – Harsányi (Rétyi, 69.), Jancsó (Törőcsik, 86.), Szabó M. – Grumics (Drljo, 69.). Vezetőedző: Marián Sluka

Tiszakécske: Holczer – Uzoma (Farkas N., a szünetben), Csáki, Máté Zs. – Erdei C., Simon M. (Kiprich, 50.), Kosznovszky (Benke, 50.), Marsa (Pongrácz, 69), Balázs B. – Gyurján, Beliczky (Kalmár F., 82.). Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Szabó M. (79.), illetve Beliczky (18. – 11-esből), Kiprich D. (90+2.)

Marián Sluka, vezetőedző, Szentlőrinc: Némi szerencse is kellett a Tiszakécske győzelméhez. Amire készültünk, az történt a pályán: szervezett, masszív ellenféllel találtuk magunkat szembe. A félidőben változtattunk a taktikán, ez bevált, megérdemelten egyenlítettünk. De ilyen a futball, a hosszabbításban mi kaptunk gólt. (forrás: nso.hu)

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, időben vezetést szereztünk. Utána kiegyenlített játék folyt. A második félidőben benyomott bennünket a Szentlőrinc a kapunk elé és sikerült megszerezniük az egyenlítő gólt. Óriási dicséret illeti a fiúkat, hogy a mérkőzés végén még tudtak tempót váltani, szép támadásokat vezettünk, és az egyikből a győztes gólt is megszereztük. Rendkívül fontos győzelem volt és most nagyon boldogok vagyunk! – mondta el Visinka Ede a tiszakecskefoci.hu-nak.

A mérkőzést az nso.hu így összegezte:

Jobban kezdte a Szentlőrinc a Tiszakécske elleni találkozót, azonban egy kontra végén Gyurján nagyot esett Tamás László mellett, Gaál játékvezető pedig az alakításért megadta a nagyon véleményes büntetőt. A tizenegyest Beliczky értékesítette, majd a vendégek elkezdték őrizni az állást. A szünetig már nem is esett több gól. 0–1.

Fordulás után aztán a kécskeiek már teljesen visszaálltak, abszolút elégedettek voltak az eredménnyel. Szabó Máté viszont a 79. percben távolról rést talált a védelmükön: 25 méterről vágta a kapuba a labdát. 1–1.

A hazaiak öröme azonban nem tartott ki a lefújásig  A ráadásban egy gyengén középre centerezett labda utat talált Kiprich Dávidhoz, a vendégek támadója egy méterről az üres kapuba lőtt, és ezzel eldöntötte a meccset. Amióta a Szentlőrinc visszatért a saját stadionjába, most először szenvedett vereséget. 1–2.

Csapatunk a győzelemnek és az újabb három pontnak köszönhetően már 31 pontos és a forduló zárása előtt 13. helyen állt a tabellán!

Szép volt fiúk! Csak így tovább!

TLC

(fotók forrása: nso.hu, Dunántúli Napló)