A Vasas magabiztos győzelmet aratott csapatunk ellen

Nem tudtuk nehézzé tenni a Vasasnak a vasárnapi bajnokit, így az angyalföldiek szinte már bajnoknak mondhatók. A piros-kékek magabiztos, 4-0-s győzelmet arattak csapatunk felett, így a Tiszakécskei LC a 12. helyről várja az utolsó négy bajnoki mérkőzést.

Ünnepre készültek Angyalföldön, a Vasas ugyanis a Tiszakécske legyőzésével karnyújtásnyira kerülhetett attól, hogy jövőre a legmagasabb osztályban szerepelhessen. Kuttor Attila legutóbbi kilenc bajnokiján mindössze egyetlen gólt kapott, így egyértelmű esélyesként várhatta az összecsapást, ám a kécskeiek novemberben már borsot törtek a bajnokaspiráns orra alá, amikor hazai pályán egygólos győzelmet arattak felettük.

Ezúttal azonban a házigazda esélyt sem adott a meglepetésre, az angyalföldiek ugyanis bátran és lendületesen kezdtek, bő tíz perc elteltével pedig a vezetést is megszerezték, Cipf Dominik kiharcolta, Feczesin Róbert gólra váltotta a tizenegyest. Nem sokkal később ráadásul megduplázta előnyét a Vasas, Radó András tekerését nem tudta védeni Holczer Ádám. Beszorult saját térfelére a Tiszakécske, amely az első félidőben nem tette próbára Jova Leventét, a szünet előtt ráadásul Silye Erik tanári indításából Cipf Dominik megszerezte a fővárosiak harmadik találatát is (3–0).

A szünetben perecre és frissítőre várva a Miskolcról érkező híreket böngészték az angyalföldi szimpatizánsok, a Diósgyőr vezetett, s végül nyert is a Szentlőrinc ellen, így vasárnap este még matematikailag nem vált biztossá a Vasas feljutása. A győzelem azonban egy pillanatra sem forgott veszélyben, ugyanis hiába birtokolta a szünet után többet a labdát a Tiszakécske, az átütő erő hiányzott a vendégek játékából. A gyors ellentámadások végén ráadásul több helyzetet is kialakítottak a fővárosi piros-kékek, amelyek közül egyet a 2002-es születésű Szalai József gólra váltott, így a Vasas magabiztos, 4–0-s győzelmet aratott a Tiszakécske felett, ezzel pedig gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető. – írta a találkozóról az nso.hu.

2022.04.24. Merkantil Bank Liga NB II 34. forduló

Vasas FC – Tiszakécskei LC 4–0 (3–0)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1700 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Medovarszki János, Horváth Zoltán)

Vasas FC: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz (Vida, 68.), Pátkai (Márkvárt, 75.), Hinora (Kapornai, 61.) – Radó (Zimonyi, 61.), Feczesin (Szalai J., 61.), Cipf

Tiszakécskei LC: Holczer – Balázs B., Oláh M. (Csősz, a szünetben), Máté Zs. (Végső, 54.), Farkas A. (Farkas N., a szünetben) – Pongrácz, Kiprich, Vachtler, Marsa (Kovács B., 54.) – Benke (Gyurján, 78.), Beliczky

Gólszerző: Feczesin (15. – 11-esből), Radó (18.), Cipf (43.), Szalai J. (64.)

Kuttor Attila vezetőedző, Vasas FC: Ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk, végig magas szinten futballoztunk. Függetlenül attól, hogy mikor húzzák meg alattunk a vonalat, a bajnokság végéig nem bontunk pezsgőt, minden mérkőzésen a maximumot várom el a játékosaimtól. Ezúttal maradéktalanul betartotta a csapat az utasításokat, jó játékkal szolgáltuk ki a szurkolóinkat. (nso.hu)

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Sajnos, nem voltunk egyenrangú partnerek a mai mérkőzésen, így ilyen arányban is megérdemelten győztek ellenünk. Ennyi van a két csapat között. Mindemellett kaptunk ma két könnyű gólt, amelyek elkerülhetők lettek volna. Ezt a mérkőzést nagyon gyorsan el kell felejtenünk és készülnünk kell a Siófok ellen. Azon a mérkőzésen sokkal több kell az eredményes szerepléshez. A mai meccsen 5 kulcsjátékost pihentettem, akik a tavaszi menetelés minden meccsén pályára léptek és a Csákvár ellen már kicsit tompábbak voltak. Szerettem volna frissíteni és másoknak is lehetőséget adni, hiszen a keretben mindenki szorgalmasan dolgozik. Nagyon nagy köszönet jár a szurkolóknak, akik Budapestre is elkísértek bennünket és szurkoltak nekünk. A véghajrában óriási szükség lesz a segítségükre, együtt elérhetjük céljainkat – mondta el a tiszakecskefoci.hu-csapatunk vezetőedzője.

A Tiszakécskei LC labdarúgó csapata május 1-jén a BFC Siófok ellen lép pályára a Sportcentrumban. Zúgjon akkor is a Hajrá Kécske! Mindent bele fiúk!

TLC

(fotók forrása: nso.hu)