Nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, így vereséget szenvedtünk a Siófoktól

A labdarúgó NB II 35. fordulójában a BFC Siófok 2–0-ra győzött Tiszakécskén. A vendégek kapusa, Hutvágner Gergely brillírozott, csapatunk pedig nem tudta értékesíteni gólszerzési lehetőségeit.

Érdekes mérkőzést láthattak a Tiszakécske Városi Sportcentrumba kilátogató szurkolók, amin beigazolódott a labdarúgás örök igazsága: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A BFC Siófok kapujában volt ma egy briliáns napot kifogó kapus: Hutvágner Gergely, aki mindenhová odaért és megvédte kapuját a góltól. Egyértelműen a mezőny legjobbja volt.

A meccs elején, már a 6. percben vezetést szerzett a BFC Siófok Kiss Balázs révén, aki lecsapott egy eladott kécskei labdára, tolt rajta egyet-kettőt, majd 17 méterről lövésre szánta el magát. A labda Holczer hóna alatt utat talált a kapuba. 0–1. Ezt követően nagy erőket mozgósított a TLC az egyenlítés érdekében. Sorra jöttek a helyzetek, de a végén mindig Hutvágner örülhetett.

A második félidőben is mezőnyfölényben játszott a Tiszakécskei LC, ám annyi helyzetet már nem tudott kialakítani, mint az első játékrészben. A vendégek magabiztosan védekeztek és kontrákra rendezkedtek be. A meccs végén – a 90. percben – egy pontrúgás utáni kavarodás során esett a mindent eldöntő gól: Varjas kapufáját követően Elek Bence a kipattanó labdát kotorta be közelről Holczer kapujába. 0–2.

Az eredmény ezután már nem változott, így a BFC Siófok örülhetett a győzelemnek és a három bajnoki pontnak.

Tiszakécskei LC–BFC Siófok 0–2 (0–1)

Tiszakécske, 350 néző. Vezette: Lovas László (Dr. Bede Tamás, Bertalan Dávid)

Tiszakécskei LC: Holczer – Máté Zs., Balázs B., Csáki, Uzoma – Erdei (Marsa, 80.), Kovács B., Kosznovszky (Pongrácz, 68.), Simon M. (Farkas N., 58.) – Gyurján B. (Vachtler, 68.), Beliczky (Kalmár F., a szünetben)

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas, Varga B., Deutsch B. (Feledy, 91.) – Szakály A. (Medgyesi, 91.), Krausz (Horváth M., 74.), Balogh B. (Elek B., 54.), Eördögh, Kiss B. – Horváth P. (Farkas G., 91.)

Gólszerző: Kiss B. (6.), Elek B. (90.)

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Nagyon sokat tettünk azért, hogy ne kapjunk ki, de nem tudtunk túljárni az ellenfél kapusának eszén. Nagyon sajnálom, mert rengeteg energiát beletettünk ebbe a mérkőzésbe. A semmiből kaptuk a gólt, aztán futhattunk az eredmény után. Az az előny, amit szereztünk az elmúlt fordulókban, megfogyatkozott. Újra kell értékelni a dolgainkat, hiszen ez a harmadik vereség egymás után. Ezt a tendenciát meg kell állítani! Pontokat kell gyűjteni, és úgy érzem, hogy képesek leszünk annyit szerezni, hogy benn maradjunk az NB II-ben.

Domján Attila vezetőedző, BFC Siófok: Jól kezdtünk, az első tizenöt percben kifejezetten jól néztünk ki, vezettünk is egy nullára, de utána nagyon nem tetszett, amit láttam. A kapusunk tartott meccsben bennünket, volt három-négy nagyon komoly védése. Utána szerkezetet váltottunk, a második félidőben stabilabbak voltunk, és ha akkor pontosabban lejátszottuk volna a kontrákat, hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést.

Csapatunk legközelebb a Bács-Kiskun megyei derbin, jövő héten vasárnap, Kecskeméten lép pályára. Utazzunk el minél többen Kecskemétre és szurkoljunk a csapatnak!

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence, Kécskei Krónika)