Egy korai gól döntött a megyei derbin

Ezúttal is a ,,szokásos” 1-0 lett a végeredmény a Bács-Kiskun megyei derbin, csak most a Kecskeméti TE javára. A bajnoki mérkőzésen Szalai Gábor 1. perces lövése döntött. A Tiszakécskei LC labdarúgói jól küzdöttek, mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de ma nem sikerült pontot szerezni. Csapatunk a verség ellenére maradt a 12. helyen.

Igazi futballünnep volt Kecskeméten a mai napon, hiszen 2600 szurkoló látogatott ki a Széktói Stadionba. Tiszakécskéről is szép számban érkeztek szurkolók, s végig lelkesen szurkoltak a gárdánknak.

Sajnos, egy villámgyors gól rányomta a bélyegét az egész találkozóra. Innentől kezdve a KTE kedvezőbb helyzetben volt, minket pedig egyre inkább sürgetett az idő. A derbi igazi parázs meccs volt, a tét és a presztízs érződött végig a játékon és a labdarúgók gesztusain is.

Még az első félidőben sérülés miatt le kellett cserélni egykori játékosunkat, Lukács Dánielt, akinek ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk Tiszakécskéről.

A hazai csapat mindkét félidő elejét megnyomta és védekezésre kényszerítette a TLC játékosait. A meccs többi részében azonban csak meddő fölényben volt a KTE, amelynek pontrúgásai a magassági fölény miatt rendkívül veszélyesek voltak.

A Tiszakécskei LC főként a bal oldalon került többször az ellenfél védői mögé Uzoma révén, de a beíveléseket hatástalanították a lila mezesek. Az első félidőben a legnagyobb helyzetünk Csáki előtt adódott, akinek közeli lövését egy kavarodás után bravúrra védte Varga.

A második félidő végén a csereként beálló Vólent egyenlíthetett volna, de a védő szorításában leadott lövését blokkolni tudták.

Összességében a döntetlen talán igazságosabb lett volna. A győzelmével a KTE nagy lépést tett az NB I felé.

2022.05.08. Merkantil Bank Liga NB II, 36. forduló

Kecskeméti TE–Tiszakécskei LC 1–0 (1–0)

Kecskemét, 2600 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Szilágyi Norbert, Rózsa Dávid)

Kecskeméti TE: Varga B. – Tóth D. (Buna, 67.), Szabó A., Rjasko, Szalai G., Hadaró (Grünvald, 67.) – Katona B. (Paudits, 76.), Vágó L., Szuhodovszki – Lukács D. (Szökrönyös, 35.; Bartha, 76.), Tóth B.

Tiszakécskei LC: Holczer – Balázs B. (Vólent, 83.), Máté Zs., Csáki, Kiprich D. (Vachtler, a szünetben), Uzoma – Kosznovszky (Pongrácz, 72.), Erdei C., Kovács B. – Kalmár F. (Marsa, 59.), Gyurján (Beliczky, 72.)

Gólszerző: Szalai G. (1.)

 

Szabó István vezetőedző, Kecskeméti TE: A korai góltól függetlenül is jól kezdtük a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink. Lukács Dániel sérülése kicsit megfogott minket, másabb lett a játékunk, de az első játékrész a miénk volt. A második félidőben a küzdőszellemmel és a hozzáállással lehettem elégedett, de már nem tudtuk feltétlen a saját játékunkat játszani, részben a tét miatt is. Összességében megérdemelten nyertünk.

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Nem lehet így kezdeni egy mérkőzést, ahogy mi, gyakorlatilag azonnal hátrányból indultunk… Tudtuk, milyen erős szabad- és szögletrúgásokból a KTE, erre kaptunk egy ilyen gólt, ezt nagyon sajnálom. Adódtak lehetőségek mindkét oldalon, szünetben már kockáztattunk is, átálltunk négy védőre, így kellemetlen pillanatokat okoztunk a hazaiaknak. Sajnos nem sikerült egyenlítenünk.

A Tiszakécskei LC labdarúgó csapata legközelebb, az utolsó hazai bajnokiján a Szolnoki MÁV csapatát fogadja. Látogassunk ki minél többen a mérkőzésre és szurkoljunk a csapatnak, búcsúzzunk hazai pályán szépen ettől a szezontól!

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence / Kécskei Krónika)