A veresége ellenére bennmaradt csapatunk az NB II-ben

A Szolnoki MÁV FC 2-1-re győzött a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban vasárnap este. Csapatunk veresége ellenére az utolsó forduló eredményétől függetlenül már nem eshet ki a másodosztályból, így a következő szezonban is NB II-es meccseken szurkolhatunk a Tisza partján.

A mérkőzés kezdete előtt Maczkó Gábort, a csapat masszőrét köszöntötték jubileuma miatt, aki 250. alkalommal ült a padon a kécskei stábban. Maczkó Gábor egyébként az egyetlen olyan korábbi labdarúgó, aki Tiszakécskén az NB I-től a megyei III. osztályig az összes honi osztályban szerepelt a Tisza-parti klub színeiben.

Szoros mérkőzést hozott a Szolnoki MÁV FC tiszakécskei vendégjátéka. A két szomszédos település csapatának találkozójára 700 ember volt kíváncsi a helyszínen.

A meccs elején a hazai csapat szerezte meg a vezetést. Kovács Barnabás volt a gólszerző. Balázs Benjámin ment el a jobb oldalon egy hazai gyors bedobás után, majd centerezett. A labda Kovács elé került, aki közelről a kapu közepébe lőtt az elvetődő Hegedüs felett. 1 – 0.

Ezt követően semmi jel nem utalt arra, hogy itt vendéggyőzelem születhet. A szolnokiak Busa Bence révén egalizáltak Csáki Róbert hibája után. A szolnokiak játékosa 16 méterről, középről zavartalanul lőhetett Holczer kapujába a 33. percben. 1 – 1.

Busa Bence volt a második szolnoki gól szerzője is. Egy bal oldali szolnoki szögletet követően Uzoma rossz helyre csúsztatott. Busa lecsapott a labdára és a kapu közepébe lőtt. 1 – 2.

A mérkőzésen több gól már nem esett, így maradt az eredmény, aminek köszönhetően a Szolnoki MÁV számára még él a remény a bennmaradásra. A Tiszakécskei LC már nem eshet ki, jövőre is a második vonalban szerepel.

2022.05.15. Merkantil Bank Liga NB II 37. forduló

Tiszakécskei LC–Szolnoki MÁV FC 1–2 (1–1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 700 néző, Vezette: Berényi Tamás (Belicza Bence Péter, Szabó Dániel)

TISZAKÉCSKE: Holczer – Uzoma, Máté, Csáki (Farkas A., 70.), Balázs – Erdei (Marsa, 70.), Kosznovszky (Oláh, 79.), Kovács B., Simon (Beliczky, 46.) – Gyurján, Kalmár (Vólent, 60.). Vezetőedző: Visinka Ede

SZOLNOK: Hegedűs – Szekszárdi, Tóth B., Szabó A., Gohér – Kónya (Kovács O., 75.), Tisza K., Sipos Z. (Rokszin, 87.), Lakatos (Tóth L., 46.), Kurdics (Tömösvári, 58.) – Busa (Csörgő, 87.). Vezetőedző: Romanek János

Gólszerző: Kovács B. (19.) ill. Busa (33., 59.)

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Tudtuk, hogy a Szolnok az életéért fog küzdeni. Ezt be is bizonyították a meccs közben. Nagyon sajnálom, hogy a végeredmény így alakult, mert vezettünk, kezünkben volt a mérkőzés, de egy egyéni hiba után kiegyenlített a Szolnok, aztán egy óriási malac góllal vezetést is szerzett.  Utána nagyon nehéz volt a betömörült 10 ember ellen játszani. Ebben az időszakban igazi helyzetet nem is tudtunk kialakítani. Nagyon mélyről jöttünk vissza a szezon során, ezt nem szabad elfelejteni! Kiharcoltuk a bennmaradást egy fordulóval a vége előtt. Sokan korábban ennek a csapatnak egy gramm esélyt sem adtak volna, hogy bennmaradjon az NB II-ben. Erre nagyon büszke vagyok. Legyenek erre büszkék a játékosok, a klub és a szurkolók is! Arra készültünk, hogy hazai győzelemmel ünnepeljük meg a bennmaradást. Sajnos, ez elmaradt.

Romanek János vezetőedző, Szolnoki MÁV FC: Győzni kellett ma, ehhez gratulálok a csapatnak. Az utolsó hat mérkőzésünkből négyet megnyertünk. A mérkőzés elején voltak gondjaink. Nagyon ránk jöttek a hazaiak és meg is szerezték a vezetést. Utána egyenlítettünk, s a második gólunkat is megszereztük. Megérdemelt győzelmet arattunk. Sajnos, a végén figyelnünk kell majd a többi eredményt is. meglátjuk, hogy mi lesz az utolsó fordulóban.

A Tiszakécskei LC labdarúgó csapata az utolsó, 38. fordulóban a Pécsi MFC otthonába látogat. Reméljük a csapat pont vagy pontok megszerzésével búcsúzik az idei évadtól!

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence, Kécskei Krónika)