Döntetlen Pécsett: a 13. helyen zárt a Tiszakécskei LC a bajnokságban

1-1-es döntetlent ért el a Tiszakécskei LC a Merkantil Bank Liga NB II 38., utolsó fordulójában ezzel az is eldőlt, hogy csapatunk a 13. helyen zárt. Ez azt jelenti, hogy a tiszakécskei labdarúgás 2015 óta íródó új érájának legjobb eredményét érte el Visinka Ede csapata. Külön öröm, hogy NB II-es labdarúgó csapatunkban a mai mérkőzésen debütált két saját nevelésű, tiszakécskei fiatal; Lovas Andor és Lovas Zsombor.

A PMFC még sohasem tudta legyőzni a Tiszakécskét bajnoki mérkőzésen, a kilencvenes évek derekán lejátszott NB I-es osztályozón sem sikerült ez a piros-feketéknek a rendes játékidőben, csak a büntetőpárbajban. Az NB II-ben és az NB III-ban is veretlenek vagyunk ellenük. Így indult neki csapatunk a mecseki kirándulásnak, s mivel házi gólkirályunk gólja ezúttal 1 pontot ért, továbbra is maradt a makulátlan mérleg. Maradtunk ,,mumusok” Baranyában. Ott, ahol mindig erős csapattal állt fel ellenünk a nagy múltú és patinás Pécsi MFC.

A bennmaradást már kiharcoltuk, így Visinka Ede több játékosnak is bizalmat szavazott, olyanoknak, akik társaikhoz hasonlóan becsülettel végig dolgozták ezt a hosszú és nehéz szezont. Öröm volt látni a kezdőcsapatban a 17 éves tiszakécskei Lovas Zsombort, aki 45 percet kapott a pályán, majd szintén 17 éves ikertestvére Lovas Andor váltotta a szünetben. Nem is vallottak szégyent a fiúk, sőt, szép megoldásokkal vétették észre magukat.

Szintén nagy öröm, hogy Kalmár Ferenc 7 góljával ebben a szezonban is házi gólkirályunk lett. Szurkolunk, hogy Feri a következő szezonban is folytassa a gólgyártást!

Csapatunk mostani 13. helyezése az NB II-ben az új éra legjobb eredménye, hiszen a megyei I. osztályból indulva, most jutott a legmagasabbra a klub. A 2018/2019-es NB II-es szezonunk 15. helyezését döntötte meg most a csapat. Igaz, akkor 43 ponttal lettünk tizenötödikek. Ezúttal a 42 pont a tizenharmadik pozíciót jelentette.

A PMFC elleni mérkőzésről így írt az nso.hu:

Nagyon jól indult a PMFC és a Tiszakécske összecsapása, ami egy igazi futballcsemegét ígért az utolsó fordulóra. Már a negyedik percben betalált Adamcsek egy távoli kísérletéből, s megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Ezt követően viszont a Pécs nem erőltette a játékot, míg a vendég gárda nem tudott váratlant húzni, egyáltalán nem volt veszélyes a játéka. Nem is volt meglepő ez után, hogy a szünetben hármat is cserélt Visinka Ede.

A fordulást követően már-már kezdte mindenki azt hinni, hogy fontosabb esemény nem maradt erre a játékrészre, de a 76. percben felpörgött a játék. Ekkor Kövesdi beállításával a PMFC látszott hirtelen veszélyesebbnek, de nem sikerült megszerezni a másodikat. Ezzel szemben a vendégek a semmiből ki tudtak egyenlíteni, s a hajrát nagyon megnyomták. A Pécs Beliczky felső lécen csattanó fejese után még szerencsésnek is érezhette magát, hogy az időhúzása nem bosszulta meg magát, és szerzett pontot.

2022.05.22. Merkantil Bank Liga NB II, 38. forduló

Pécsi MFC – Tiszakécskei LC 1–1 (1–0)

Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezeti: Radványi Ádám (Kiss Balázs, Vörös Dániel)

PMFC: Bukrán – Króner, Rácz L., Preklet – Sági, Geiger (Károly B., 59.), Futó, Nikitscher (Grabant, 23.), Katona – Okorie (Kövesdi, 72.), Adamcsek (Bíró, 72.)

Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Végső, Kiprich, Uzoma – Oláh M. (Kovács B., a szünetben) – Gyurján B. (Vólent, 62.), Pongrácz (Kosznovszky, a szünetben), Erdei (Beliczky, 75.), Lovas Zs. (Lovas A., a szünetben) – Kalmár F.

Gólszerző: Adamcsek (4.), ill. Kalmár F. (82.).

Vas László vezetőedző, Pécsi MFC: Ez a mérkőzés hűen tükrözte az egész idényünket. Hektikus volt, s megdolgoztunk ugyan a győzelemért, de néhány fegyelmezetlenség miatt nem sikerült megszerezni. Nikitscher Tamás korai kiválása miatt szerkezeti váltásra is szükségünk volt.

Visink Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Sajnálom, hogy hamar megszerezte a vezetést a PMFC. Jól néztünk ki ezen a mérkőzésen, jól működött a játékunk. Támadólag léptünk fel és mentünk a győzelemért a végén. Beliczky ajtó-ablak helyzetben kapufát fejelt a találkozó hajrájában. Külön gratulálok a Lovas testvéreknek, hogy debütálhattak ma első felnőtt NB II-es mérkőzésükön. Szeretném megköszönni a labdarúgóknak az egész éves hozzáállásukat és a stáb munkáját, továbbá a klubnak, hogy minden feltételt biztosítottak számunkra a megfelelő munkához.

A bajnoki mérkőzés előtt gálamérkőzést játszottak a pécsi stadionban. A magyar válogatott öregfiúk és a pécsi öregfiúk játszottak barátságos mérkőzést, melyet a pécsiek nyertek 6-3-ra. Érdekesség, hogy Nyilas Elek a Tiszakécskei LC szakmai igazgatója is pályára lépett a meccsen a magyar válogatott öregfiúk csapatában.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: bama.hu, nso.hu)