Már gőzerővel dolgozunk az erősítéseken

A Tiszakécskei LC vezetősége egy évvel meghosszabbította Visinka Ede vezetőedző szerződését a sikeres szereplés miatt. A Tiszakécskei LC labdarúgócsapata a 13. fordulóig mindössze 2 ponttal állt a bajnokságban, innen kellett visszakapaszkodni és ütőképes együttest kialakítani, a bennmaradás kiharcolásához. Végül csapatunk a 13. helyen zárt az NB II-ben, ami a 2015 óta íródó új éra legjobb eredménye.

Visinka Edével beszélgettünk az elmúlt időszakról és a jövőbeni feladatokról:

Amikor ide érkeztél vezetőedzőnek, mindössze 2 pont állt a Tiszakécskei LC neve mellett a tabellán. Hittél benne, hogy sikerülhet a bennmaradás újonc csapatunknak?

Igen végig. Csak ezért sikerülhetett.

Hogyan összegeznéd a mögöttünk hagyott bajnoki szezont?

A csapat számára a csákvári idegenbeli mérkőzés volt a fordulópont. Az a győzelem meghozta az áttörést. Innentől a fiúk elhitték, hogy képesek a sikeres szereplésre. Az egymásért való küzdelem igazi közösségé formálta a keretet. Ez a küzdeni tudás, alázatos játék jól látszott ősszel a hazai Vasas és Kecskemét elleni győzelmek alkalmával is. Erre a két győzelemre azért is vagyok nagyon büszke, mert a két feljutót győztük le. Összességében annyit léptünk előre, hogy az őszi szezon végére sikerült szépen kikozmetikáznunk a tabellát.

A tavasz kétpólusú volt. A téli felkészülésünkre alaposan rányomta a bélyegét a keretet is sújtó koronavírus járvány, de az új labdarúgók érkezése és a régiek közé való sikeres beilleszkedés jó kémiát eredményezett a csapatnál.  Mindenki kihozta magából a maximumot és a közös célért a bennmaradásért dolgozott. Így sikerülhetett elérni célunkat. A tavaszi menetelés emberfeletti bravúr volt, aminek hozadéka lett a mentális és fizikai fáradtság.  Így a bajnokság végén egy vereségsorozatot is elszenvedtünk, az azonban nagyon fontos volt számomra, hogy Pécsen az utolsó mérkőzésen ponttal búcsúzhattunk.

2021 szeptembere óta dolgozol Tiszakécskén. Mennyire szeretted meg a várost, a klubot?

Teljesen megszerettem Tiszakécskét, amit természetesen korábban is ismertem, hiszen sokáig éltem régebben Kecskeméten. A helyi emberek mentalitása közel áll hozzám. Jól érzem magam itt, befogadott a város, a klub, a közeg. Ez is motivál. Végig éreztem a szurkolók támogatását. Szeretnék a jövőben is áldozatos munkával rászolgálni a bizalmukra.

Egy évvel meghosszabbították lejáró szerződésedet. Mit jelent ez számodra?

Folytathatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk. Reméljük, hogy nyugodtabban, mint ebben a szezonban, hiszen valljuk be, tűzoltás volt a feladatunk ebben a bajnokságban. Fel kellett hoznunk a csapatot. Abban bízom, hogy meg tudjuk erősíteni a keretet és nyugodtabban, eredményesebben dolgozhatunk. Ezért maradtam, ez motivált. Kiemelném, hogy a megfelelő munkához a vezetőség eddig is biztosította a tökéletes hátteret, amit ezúton is szeretnék megköszönni.

Milyen feladatok várnak rátok a közeljövőben?

Már gőzerővel dolgozunk az erősítéseken. Mindennap többször egyeztetünk a szakmai vezetéssel. A bajnokság létszámcsökkentése miatt egy még gyilkosabb szezon vár ránk, de az a célom, hogy egy stabil NB II-es csapatot csináljunk a Tiszakécskei LC-ből. Már készen van a felkészülés terve. Június 27-én kezdődik a közös munka a kerettel. Előtte két hétig komoly egyéni munka vár a labdarúgókra, amit monitorozni fogunk. A felkészülés első napjaiban precíz orvosi vizsgálatok várnak a játékosokra, aztán jönnek a közös edzések.

Zárszóként szeretném megköszönni a klub vezetésének és összes alkalmazottjának az áldozatos munkáját, külön kiemelve stábomat, akikkel a jövőben is együtt szeretném folytatni a munkát.

TLC
(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)