Tavaly bombagólt lőtt a Tiszakécskének, mostantól klubunkat erősíti

Winkler András (21) Budaörsről érkezett a Tiszakécskei LC kötelékébe. A korábbi utánpótlás válogatott szélső támadó szeretne eredményesen szerepelni a Tisza partján.

Hol futballoztál eddig pályafutásod során?

Mosonmagyaróváron kezdtem el futballozni, majd 13 évesen az Illés Akadémiához kerültem Szombathelyre. Ott bemutatkozhattam az NB I-ben, majd ezt követően Sopronba igazoltam az NB II-be, onnan pedig újra Mosonmagyaróvárra vezetett az utam. Másfél évig játszottam Óváron, ahol jelentős NB II-es tapasztalatot szereztem alapemberként. Ezután az osztrák harmadik vonalba szerződtem, ami rossz döntés volt, hiszen lekerültem átmenetileg a honi labdarúgás térképéről. Onnan nem is tudtam egyből visszatérni a hazai NB-s osztályokba. A megyei első osztályban, Csornán kaptam lehetőséget, azt követően igazoltam Lipótra az NB III-ba. Egy nagyon jól sikerült NB III-as szezon után tudtam újra visszatérni az NB II-be, Budaörsre. A kiesés ellenére mondhatom, hogy egy nem rossz szezon után igazolhattam most Tiszakécskére.

Winkler budaörsi színekben a Honvéd ellen.

Játszottál az utánpótlás válogatottban?

Igen az U15, U16, U17 és U19-es korosztályokban játszhattam a címeres mezben. Javarészt Eb-selejtezőkön futballozhattam. Amikor U17-es válogatott voltam, Szoboszlai Dominikkel felvittek minket az U19-es korosztály meccsére Örményországba. Ezt mondanám a legnagyobb eseménynek utánpótlás válogatott karrierem során.

Winkler András 2016-ban az U17-es magyar válogatottban, a 21-es számú mezben.

Milyen poszton futballozol?

Szélső támadó vagyok. Szívesen futballozom a jobb és a bal oldalon is. Jobb oldalról inkább befelé cselezek és kapura lövők vagy ziccerpasszt adok, még a bal oldalról inkább a beadásokkal segítem a támadást.

Milyen ismereteid vannak a tiszakécskei labdarúgásról?

Ezen a téren nem sok ismeretem van, ezért olyan barátaimtól is kértem információt a klubról, akik korábban itt futballoztak. Mindenki csak pozitívumokról tájékoztatott. A jelenlegi kécskei keretben egyelőre nincs olyan labdarúgó, akivel korábban csapattársak voltunk.

Ellenfélként játszottál a Tiszakécskei LC ellen?

Igen. Az elmúlt szezonban talán a legnagyobb gólomat pont a Tiszakécskének lőttem. Akkor 3-0-ra győztünk Budaörsön.

Mi a véleményed az NB II-es bajnokság erősségéről?

Bizonyos szempontból, némileg erősebb is mint az NB I, hiszen itt sokkal több a párharc, nagyobb az agresszivitás és több a futómennyiség. Az élvonalban inkább a játék dominál a csapatoknál, több a terület, taktikailag próbálják a mérkőzéseket megnyerni. Az NB I-ben a inkább a taktikai felkészülés a döntő a sikerben, itt pedig az, hogy ki harcol jobban.

Mennyire tartod erősnek a kécskei keretet?

Azért is jöttem ide, mert a tiszakécskei keret alkalmas arra, hogy ebben a brusztolós mezőnyben szép focit játsszon. Ezt megerősítette bennem a beszélgetés Visinka Ede vezetőedzővel. A Tiszakécske arra törekszik, hogy sokpasszos, kombinatív futballt mutasson be és ez nekem nagyon szimpatikus. Én olyan játékos vagyok, aki szeret focizni, a passzjátékot keresem.

Úgy gondolom, hogy a középmezőny az abszolút reális ennek a keretnek. Az első tíz hely valamelyikének megszerzése lehet a célunk.

TLC

(archív fotók forrása: mlsz.hu, bsc1924.com)