Szekér Ádám és Geiger Norbert csatlakozott a Tiszakécskei LC keretéhez

Szekér Ádám (20) a Szombathelyi Haladástól érkezett a Tiszakécskei LC kötelékébe. Geiger Norbert Attila (29) rutinos labdarúgó, aki a Pécsi MFC-t erősítette az előző szezonban.

Hol futballoztál korábban?

Geiger Norbert: Ez a 11. évem lesz felnőtt labdarúgásban, volt egy hosszabb időszakom a Szegeden, onnan kétszer Dabasra adtak kölcsön. Utána egy életbeni döntésem miatt Méhkerékre igazoltam a megyei I. osztályba. Ennek az időszaknak az volt a szépsége, hogy ott ismertem meg a páromat. Utána a PMFC-nek köszönhetően kerültem vissza az NB III-ba, majd az NB II-be. A pécsi időszakom után igazolok Tiszakécskére.

Szekér Ádám: Szombathelyi nevelés vagyok, ott születtem a településen. Az Illés Akadémiából kerültem fel a Haladás nagy csapatába. Egy évet voltam kölcsön Ajkán kölcsönjátékosként, utána visszatértem Szombathelyre az NB II-be. Most eljött a váltás ideje, így kerültem Tiszakécskére.

Hogyan jött a tiszakécskei lehetőség? Miért éppen a TLC?

Geiger Norbert: Több csapat közül választottam. Úgy gondolom, hogy idén a Tiszakécske nagyon jó csapat lesz a keret alakulását figyelembe véve.

Szekér Ádám: Lejárt a szerződésem Szombathelyen. Éreztem, hogy váltanom kell, vérfrissítésre volt szükségem. Szimpatikus klub a Tiszakécskei LC, úgy érzem, hogy itt sokat tudok majd fejlődni.

Milyen ismereteid voltak a klubunkról?

Geiger Norbert a PMFC színeiben.

Geiger Norbert: Több ismerősöm barátom is futballozott itt korábban és csak pozitív visszajelzéseket hallottam a klubról pl. Tölgyesi Viktortól vagy Helesfay Donáttól.

Szekér Ádám: Játszottam a Tiszakécske ellen több alkalommal. Arra emlékszem, hogy jól futballoztak, kellemetlen ellenfél volt a csapat.

A jelenlegi kécskei keretből játszottál együtt valakivel korábban?

Geiger Norbert: A mostani keretből Kalmár Ferenc volt csapattársam Szegeden.

Szekér Ádám: A jelenlegi keretből nincs olyan labdarúgó, akivel együtt játszottam. Winklert még az Illés Akadémiáról ismerem, de vele nem szerepeltem egy csapatban.

Milyen poszton játszol?

Geiger Norbert: A támadó szekcióban vagyok bevethető. Jobban szeretem, ha középen mozoghatok, de a széleken is bevethet az edző. Igyekszem minél jobb teljesítményt nyújtani.

Szekér Ádám: Középpályás vagyok. Védekező középpályásként, a belső középpályán játszom legszívesebben. Ott érzem jól magam a 6-os 8-as pozícióban.

Játszottál korábban a TLC ellen?

Geiger Norbert: A Tiszakécske ellen az elmúlt szezonban mindkét meccsen játszottam. A második mérkőzésen észrevettem, hogy mennyit fejlődött a kécskei csapat az őszi szezonhoz képest. A 90 perc alatt végig a földön tartották a labdát, sok passzos játékot mutatattak be, ami nagyon szimpatikus volt számomra.

Mire lehet képes a kécskei csapat a következő szezonban?

Geiger Norbert: Az első tízben benne lehet a csapat. Nagyon szeretnénk, ha az 5. és a 10. hely közötti pozíciókban végeznénk.

Szekér Ádám: Remélem, hogy minél hamarabb összeállunk és szervezett csapat leszünk. Bízom benne, hogy nagy meglepetéseket fogunk szerezni.

Szekér Ádám gólöröme.

Ismerted a települést?

Geiger Norbert: Tudom, hogy egy nagyon szép üdülőváros Kecskemét mellett. Szeretném majd a párommal és a családommal felfedezni a környéket, a termálfürdőket és a strandot, de nyilván a futballon lesz 100 százalékban a fókusz. Ez csak a szabadidőben lesz lehetséges.

Szekér Ádám: Túlságosan nem ismertem, de utánanéztem az ide igazolásom előtt. Szimpatikus település, jól fogom itt magam érezni, hiszen ide is költözöm.

TLC

fotók forrása: pecsma.hu, haladas.hu