,,Jól kell rajtolni és nem kell félni senkitől!”

A Tiszakécskei LC új igazolása Zamostny Balázs (30), aki rutinos csatár, nagy erősítést jelenthet a támadószekcióba. A legutóbbi bajnoki szezonban Nyíregyházán volt házi gólkirály.

Pályafutásod során több csapatnál játszottál. Melyek voltak az eddigi főbb állomások?

Pécsen nevelkedtem, aztán Újpestre kerültem. Fiatalként több helyen futballoztam kölcsönjátékosként. Később többek között Győrben, Siófokon és Nyíregyházán is futballozhattam. Az NB I-ben Újpesten, Siófokon és a Haladásban szerepelhettem.

Nyíregyházán sikeresen szerepeltél. Miért döntöttél a váltás mellett?

A Nyíregyháza Spartacusnál házi gólkirály voltam és a keretből a legtöbb játékpercet játszottam az elmúlt bajnoki szezonban. A téli felkészülés után hosszabbítani akartak velem, de végül meghiúsult a további együttműködés. Mindent összevetve szép időszakot töltöttem a szabolcsi megyeszékhelyen. Jó érzéssel gondolok vissza.

Szerepeltél korábban utánpótlás válogatottban?

Igen, az U18-tól az U21-es korosztályig játszottam az utánpótlás válogatottban.

Milyen poszton játszol szívesen?

Az elmúlt három-négy évben az ék mögött játszottam a 10-es pozícióban, de hamis kilencesként is jól érzem magam.

Milyen ismereteid voltak klubunkról?

Ismertem innen korábbról játékosokat. Már a Tiszakécske első NB II-es szezonjában is játszottak itt jó ismerőseim. Emlékszem, hogy focizni igyekvő gárda volt itt a korábbi években is. Az előző bajnoki idényben a TLC tavaszi feltámadása figyelemre méltó volt, sokaknak nagy meglepetést szerzett a csapat.

Mire lehet képes ez a jelenlegi kécskei keret a következő szezonban?

Erre a kérdésre akkor tudnék pontosabban válaszolni, ha lezárult az átigazolási időszak. Az biztos, hogy nem azért jöttem, hogy a kiesés elől meneküljünk. Szerintem meglepetést is szerezhetünk, amire az emberek felkaphatják a fejüket.

Hogyan jellemeznéd az NB II-es bajnokságot?

Ez az NB II egy nagyon kiszámíthatatlan bajnokság, persze mindig megvannak a favoritok. Most is megvannak, de nem mindig azok jutnak fel, akik papíron a legerősebbnek tűnnek. Hátul nagy lesz a tülekedés, hiszen többen is kieshetnek az osztályozók miatt. Jól kell rajtolni és nem kell félni senkitől!

TLC